PSG:n puheenjohtajalla Nasser Al Khelaifilla on ollut merkittävä rooli Qatarin neuvotteluissa Manchester Unitedin ostamisesta. Qatarin Sheikki Jassim jätti viidennen tarjouksensa Valioliigan suurseurasta tällä viikolla.

Viimeisin viiden miljardin punnan tarjous kattaisi koko seuran ostamisen pois Glazerien perheeltä. Tarjous myös siirtäisi Man Unitedin New Yorkin pörssistä takaisin yksityisomistukseen.

Athletic uutisoi Sheikki Jassimin edustajien pyytäneen Al Khelaifilta arvioita Man Unitedin arvosta. PSG-pomo on ollut yhteyksissä Glazerien kanssa tavoitteenaan saada Jassim nostamaan tarjoustaan.

Al Khelaifilla on ollut Qatarin tarjouksessa tärkeä rooli neuvonantajana. Hän on tavannut Glazerien lisäksi myös Man Unitedin myynnistä vastuussa olevan yhdysvaltalaisen Raine-pankkiryhmän.

Athleticin tietojen mukaan Sheikki Jassim ei ole käynyt henkilökohtaisesti lainkaan neuvotteluja Glazerien tai Rainen kanssa. Sen sijaan hän on antanut asiat hoidettavaksi Macfarlanes-asianajayhtiölle ja Bank of American talousneuvojilleen.

Athletic kertoo monien Valioliigan seurojen pelkäävän Sheikki Jassimin olevan vain kasvot Qatarin valtion tekemälle tarjoukselle. Seurat ovat näin pyytäneet tutkintaa qatarilaisheikin varojen alkuperästä.

Sheikki Jassim on aiemmin kiistänyt asian. Myös Qatar Sports Investmentsin puheenjohtajana toimiva Al Khelaifi on väittänyt roolinsa hankkeessa olevan vain neuvonantajana.

Valioliigan säännöt eivät estäisi Al Khelaifia omistamasta tai osaomistamasta sekä Man Unitedia että PSG:tä. UEFA:n säännöt kuitenkin kieltävät samassa omistuksessa olevien seurojen pelaamisen samassa kilpailussa.

Näin Man United sekä PSG eivät voisi pelata samanaikaisesti Mestarien liigassa.

LUE MYÖS!