Manchester City jahtaa historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa Istanbulissa tänä iltana. Valioliigan ja FA Cupin mestaruuksia aiemmin juhlineen Pep Guardiolan miehistön triplamestaruuden esteen esteenä on vain Serie A -jätti Internazionale.

City selvitti tiensä finaaliin kukistamalla aiemmilla pudotuspelikierroksilla RB Leipzigin, Bayern Münchenin ja puolustavan Mestarien liigan voittajan Real Madridin. Inter pudotti puolestaan matkan varrella Porton, Benfican ja paikallisvastustajansa AC Milanin.

Inter pelasi edellisen kerran loppuottelussa keväällä 2010. Bayern München kaatui tuolloin finaalissa Diego Militon maaleilla 2-0-numeroin. City kärsi finaalitappion Chelsealle 0-1-lukemin keväällä 2021.

Saavuttaako City viimein haluamansa?

Kuntopuntari (Mestarien liiga)

Poissaolot

Manchester City

Ei poissaoloja

Inter

Dalbert (polvivamma)

Arvioidut avaukset

Manchester City

Ederson; Walker, Stones, Dias, Aké, Rodri; Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish; Haaland

Inter

Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Martínez, Dzeko

Valmentajien kommentit

Pep Guardiola, Manchester City

Guardiola voitti vuosina 2009 ja 2011 Mestarien liigan Barcelonan kanssa. Kesästä 2016 saakka Cityä valmentanut espanjalaisluotsi ei ole onnistunut voittamaan turnausta manchesterilaisseuran kanssa.

Kevään 2021 finaalitappio Chelsealle on edelleen muistissa, mutta Guardiolan keskittyminen on tässä illassa.

– Tämä on eri peli ja eri pelaajat. Yritimme kaksi kautta sitten pelata hyvän ottelun Chelseaa vastaan, mutta se ei toiminut. Ihmiset sanoivat, että teimme vääriä ratkaisuja.

– Minulla on suunnitelma valmiina. Jos me menestymme, se on onnistunut. Olemme valmiita ja pelaajat tulevat antamaan kaikkkensa.

– Inter on historiansa osalta meitä suurempi, mutta se ei ole tärkeää. Tärkeää on vain se, että me tarjoamme Istanbulissa parhaan esityksemme.

Cityn talismaani tällä kaudella on ollut Erling Haaland. Norjalaistähti rikkoi Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen tehtyään 36 osumaa sarjassa.

Haaland on matkalla myös Mestarien liigan maalikuninkuuteen tehtyään 12 maalia. Guardiola odottaa ykköspyssynsä suoriutuvan myös finaalissa.

– En ole täällä keskustelemassa Haalandin maalien keskiarvosta. Minulla ei ole mitään epäilyksiä. Hän tulee auttamaan meitä voittamaan Mestarien liigan.

Simone Inzaghi, Inter

Inzaghi on johdattanut Interin jo kahteen pokaaliin tämän kauden aikana. Milanolaisseura voitti Italian cupin ja Italian Supercupin, mutta jäi Serie A:ssa kolmanneksi Napolin vietyä mestaruuden.

Inzaghi tunnistaa Cityn oleva finaalissa suosikki, mutta on valmis haastamaan Guardiolan miehistön.

– He ovat maailman vahvin seura. Meidän 11 pelaajaa kuitenkin pelaavat heidän 11:aa vastaan. Meillä on ollut mahtava matka tänne ja tulemme pelaamaan korttimme suurella intohimolla.

– Olen ollut onnekas valmentaessani pelaajia, jotka ovat pelanneet monia finaaleja. Tässä tullaan tarvitsemaan paljon sydäntä ja älyä. Meidän täytyy olla keskittyneitä, koska tulemme kohtaamaan vaikeita hetkiä.

– Olemme ylpeitä tultuamme näin pitkälle ja teemme kaikkemme pelataksemme ottelun äärimmäisen keskittyneinä. Meidän täytyy jättää virheet minimiin ja tehdä parhaamme.

Inter on kolmas eurofinaalissa tännä keväänä pelaava italialaisseura. AS Roma ja Fiorentina hävisivät aiemmin omat loppuottelunsa Eurooppa-liigassa ja Konferenssiliigassa. Inzaghi on ylpeä italialaisseurojen menestyksestä eurokentillä.

– Tämän voittaminen olisi tärkeää italialaiselle jalkapallolle ja koko liikkeellemme. Olen pahoillani Roman ja Fiorentinan puolesta, jotka pelasivat kaksi hyvää ottelua.

– Kävi ottelussa miten kävi, olemme saavuttaneet hienon tavoitteen tällä kaudella. Tässä on mennyt pitkä aika, kun italialaisseura pelasi edellisen kerran eurofinaaleja. Me onnistuimme viemään nyt kolme niihin. Tämä on loistava saavutus italialaiselle jalkapallolle.

Ottelun televisiointi

Ottelu on nähtävissä C Moren suoratoistopalvelussa ja maksuttomasti MTV3 -kanavalla. Studio C Moressa käynnistyy kello 21:00 Peetu Pasasen johdolla asiantuntijoinaan Jari Litmanen ja Antti Niemi. MTV3:n lähetys alkaa kello 21:25.

Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen kommentaattorinaan Mika Väyrynen.

LUE MYÖS!