Antonio Conte jätti Tottenhamin maalis-huhtikuun vaihteessa.

Conten poistuminen Tottenhamista oli varsin dramaattinen. Luotsi haukkui pelaajansa lehdistölle ennen maaliskuun maajoukkuetaukoa Southampton-tasapelin jälkeen. Monet olettivat Conten kuin toivoneen potkujaan, sillä vain harvoin valmentaja puhuu yhtä suorasti pelaajistaan julkisuudessa.

Italialaisluotsi ehti valmentaa Tottenhamia puolentoista vuoden ajan. Conte saapui Tottenhamiin kesken kauden marraskuun alussa 2021. Tottenham oli pelannut surkean alkukauden ja silloinen päävalmentaja Nuno Espírito Santo sai lähteä.

Tottenham pelasi Conten alaisuudessa loistavan loppukauden ja sijoittui Valioliigassa neljänneksi – juuri paikallisvastustajansa Arsenalin eteen. Päättynyt kausi oli monella tapaa vaikeampi, eikä Tottenham enää taistellut maaliskuussa menestyksestä. Tottenham sijoittui lopulta kahdeksanneksi, eikä siten pelaa ensi kaudella europeleissä.

Conte otti lyhyesti kantaa Tottenham-pestiinsä palkintojenjakotilaisuudessa Italiassa.

– Matkassa oli mukana positiivisia ja ei niin positiivisia asioita, mutta kokonaisuudessaan kokemus oli upea. Teimme parhaamme ja annoimme kaiken, mitä oli annettavissa. Kun saavuin Tottenhamiin, oli seura yhdeksäntenä sarjataulukossa ja pääsimme sillä kaudella mukaan Mestarien liigaan. Tällä kaudella päätin jättää Tottenhamin, kun seura oli neljäntenä sarjataulukossa ja monet olivat tyytyväisiä siihen.

LUE MYÖS