Emile Smith Rowen päättynyt kausi oli vaikea.

Smith Rowe, 22, joutui syksyllä nivusleikkaukseen. Se piti hyökkäävän keskikenttäpelaajan sivussa pelikentiltä yli kolmen kuukauden ajan. 

Smith Rowe ei onnistunut murtautumaan Arsenalin avauskokoonpanoon palattuaan pelikuntoon vuodenvaihteessa. Smith Rowe pelasi kevätkaudella vain 115 minuuttia Valioliigassa.

Arsenal-kasvatti on mukana Englannin alle 21-vuotiaiden EM-kisajoukkueessa.

Times haastatteli Smith Rowea, joka kertoi vaikeasta vammastaan. Smith Rowe kärsi nivusvammasta muutaman vuoden ajan ennen kuin se päätettiin operoida.

– Minulla on ollut tämä vamma nivusessani 19-vuotiaasta lähtien. Olen vain elänyt sen kanssa kaudesta toiseen ja ottanut kipupiikkejä- ja lääkkeitä, jotta en tuntisi sitä vammaa. Viime kaudella sain sellaisen piikin, jonka avulla en tuntisi nivustani ollenkaan. En edes silloin, kun potkaisen palloa. Se oli ainoa syy, miksi pystyin pelaamaan otteluissa. Tämän kauden alussa tunsin edelleen saman vamman ja ajattelin, etten voisi vain ottaa kipupiikkejä koko loppu-urani ajan.

Nivusleikkaus pelotti Smith Rowea.

– Pelasimme vieraissa Manchester Unitedia vastaan ja lauoin palloa täysillä. Tiesin heti rikkoneeni jotain. Petyin todella pahasti. Olin peloissani, koska en ollut aiemmin käynyt leikkauksessa. Heidän piti käytännössä leikata jotain ja kasata se uudelleen. Lisäksi nivusessani oli suuri rakkula ja se piti leikata pois.

Smith Rowen sopimus Arsenalin kanssa päättyy kesällä 2026.

LUE MYÖS