Ranskan valtalehti L’Équipe uutisoi sunnuntaina, että Arsenal on nyt myös Alankomaiden maajoukkuepelaajan Xavi Simonsin perässä.

Simons, 20, pelasi nappikauden kotimaassaan PSV Eindhovenissa. Suurseura Paris Saint-Germainilla olisi kuuden miljoonan euron suuruinen takaisinosto-oikeus, mutta hän ei halua palata Pariisiin, vaikka se olisikin taas askel uralla eteenpäin. Simons nousi aikuisten liigatasolle PSG:ssä, jossa hän pelasi kaudet 2020–21 ja 2021–22.

Nettitietojen mukaan PSV on valmis nimeämään Simonsin joukkueen kapteeniksi ensi kaudella, mutta on epätodennäköistä, että se saisi pidettyä hänet Hollannissa.

Arsenalin uumoillaan tekevän kovia satsauksia kesän siirtoikkunassa. Kai Havertz on tulossa, Declan Ricen kauppa on siinä ja siinä, João Cancelon kanssa neuvotellaan, ja kaikesta päätellen Simonsia houkutellaan. Simonsin markkina-arvo on hieman lähteestä riippuen noin 35–47 miljoonaa euroa. Ostajan tarvitsee kuitenkin vain maksaa kuusi miljoonaa euroa, jos PSG ei saa pelaajaa vahvuuteensa viimeistään heinäkuun lopussa.