Manchester Unitedin monivuotinen ykkösmaalivahti David de Gea on vahvistanut, että hänen aikansa seurassa on ohi.

De Gea, 32, on edustanut Unitedia 12 vuoden aikana 545 ottelussa ja voittanut seuran kanssa kahdeksan pokaalia, mukaan lukien manchesterilaisten viimeisimmän Valioliigan mestaruuspytyn.

Espanjalaistorjuja on Unitedin kaikkien aikojen nollapelitilastossa ensimmäisenä pidettyään maalinsa puhtaana 190 ottelussa.

Hänen ja Unitedin sopimus päättyi kuunvaihteessa. Lehtitietojen mukaan osapuolet neuvottelivat uudesta diilistä, mutta eivät ilmeisesti päässeet siitä yhteisymmärrykseen.

– Halusin vain lähettää tämän jäähyväisviestin kaikille Manchester Unitedin kannattajille. Haluan ilmaista vankkumattoman kiitollisuuteni ja arvostukseni viimeisten 12 vuoden aikana saamastani rakkaudesta, kommentoi De Gea sosiaalisessa mediassa.

– Olemme saavuttaneet paljon sen jälkeen, kun rakas Sir Alex Ferguson toi minut tähän seuraan. Olin uskomattoman ylpeä joka kerta, kun vedin tämän paidan päälleni. Joukkueen johtaminen, tämän instituution, maailman suurimman seuran edustaminen oli kunnia, joka annetaan vain harvoille onnekkaille jalkapalloilijoille. Se on ollut unohtumaton ja menestyksekäs ajanjakso siitä lähtien, kun tulin tänne.

– En olisi uskonut nuorena poikana Madridista lähtiessäni, että saavuttaisimme sen, mitä saavutimme yhdessä. Nyt on oikea aika ottaa vastaan uusi haaste, ponnistaa taas uudessa ympäristössä. Manchester tulee aina olemaan sydämessäni, Manchester on muokannut minua eikä koskaan jätä minua. Olemme nähneet kaiken.

Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag kiitteli de Geaa seuran sivuilla heidän yhteisestä vuodestaan.

– Vaatii suurta laatua ja luonnetta päästä tasolle, jolla voi pelata edes yhden pelin Manchester Unitedissa. Sen tekeminen 545 kertaa 12 vuoden aikana on erityinen saavutus, erityisesti maalivahdin asemassa, jossa jokainen peli asettaa sinut valokeilaan.

– Vuoden pelaaja -palkintojen saaminen sekä kannattajilta että joukkuetovereilta neljästi osoittaa hänen suorituksensa tason, ja hänet tullaan aina muistamaan yhtenä seuran historian parhaista maalivahdeista.

– Olen henkilökohtaisesti kiitollinen niistä 25 nollapelistä, joilla hän auttoi meitä viime kaudella ja hänen yleisestä panoksestaan kentällä ensimmäisenä vuotenani seurassa. Kaikki pelaajat ja henkilökunta lähettävät hänelle onnea hänen erinomaisen uransa seuraavaan vaiheeseen.

United tavoittele de Gean korvaajaksi Internazionalen André Onanaa.

David de Gea

@D_DeGea
I just wanted to send this farewell message to all Manchester United supporters.

I would like to express my unwavering gratitude and appreciation for the love from the last 12 years. We’ve achieved a lot since my dear Sir Alex Ferguson brought me to this club. I took incredible…