Valioliigan sarjanousija Luton on vahvistanut hankkineensa laitahyökkääjä Tahith Chongin Mestaruussarjan Birminghamista.

Birmingham Mailin mukaan Luton maksaa hollantilaislaiturista 4,7 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Feyenoordissa jalkapallo-oppinsa saanut Chong, 23, aloitti ammattilaisuransa Manchester Unitedissa, jonka riveihin hän liittyi 16-vuotiaana. Myös Chelsea oli kiinnostunut nuoresta huippulupauksesta, mutta hän päätyi Unitedin akatemiaan.

Chongista povattiin isoa tähteä Manchesterissa, mutta hän esiintyi lopulta Unitedin edustusjoukkueessa vain 16 kertaa. Hän kävi lainapesteillä Werder Bremenissä, Club Bruggessa ja Birminghamissa, joka lunasti hänet vuosi sitten omakseen vajaan kahden miljoonan euron korvauksella.

Viime kaudella Chong pelasi Mestaruussarjassa 38 ottelua tehden niissä yhteensä neljä maalia ja syöttäen viisi. Birmingham jäi sarjassa 17:ksi, mutta Chongin ura jatkuu Valioliigan puolella sarjanousija Lutonin kanssa.

– Niinä muutamina tunteina, jotka olen täällä viettänyt, olen jo tuntenut, että tämä on todella perheseura, kommentoi Chong Lutonin sivuilla.

– Mielestäni se on tärkeää, koska jokainen seura kohtaa vastoinkäymisiä – ne eivät aina ole hyviä – mutta jos olet perheseura, menet niistä läpi yhdessä ja se on helpompaa perheenä.

Chong on Lutonin kolmas hankinta tänä kesänä. Aiemmin joukkueen riveihin ovat liittyneet Chiedozie Ogbene Rotherhamista ja Mads Andersen Barnsleysta.

Luton Town FC

@LutonTown
Our third signing of the summer! 🇳🇱

@TahithC | #COYH

Linkki twiittiin.