Walesin maajoukkuekapteeni Aaron Ramsey palaa Mestaruussarjassa pelaavaan Cardiff Cityyn kaksivuotisella sopimuksella. Ramsey liittyi Cardiffin organisaatioon ensimmäisen kerran kahdeksan vuoden ikäisenä. Kahdeksan vuotta myöhemmin, kaudella 2006–07, hän teki ammattilaisdebyyttinsä ja sitä seuranneen kauden jälkeen hän siirtyi Arsenaliin, mistä alkoi hänen uransa parrasvaloissa.

Ramsey pelasi Cardiffissa viimeksi tammikuussa 2011, kun hän kävi seurassa lainalla palauttamassa pelikuntoaan.

– Tuntuu uskomattomalta olla viimein taas täällä. Olen aina ajatellut, että tulisin takaisin, ja nyt oli täydellinen ajankohta sille, kommentoi Ramsey, jonka seitsenvuotias poika liittyy samalla Cardiffin akatemiaan.

– Tuntuu mahtavalta olla jälleen perheeni kanssa ja nähdä tuttuja naamoja.

Ramseyn, 32, uran parhaat hetket ovat takanapäin. Käyrä kääntyi laskuun vuonna 2019, kun hän siirtyi Arsenalista italialaisjätti Juventukseen. Hänelle tarjottiin isoa roolia Juven keskikentältä, mutta hänelle itselleen jäi vastuu tähtiroolin täyttämisestä. Hän oli paljon loukkaantuneena, eivätkä pelisuorituksetkaan olleet tuloksekkaita.

Kaudella 2021–22 Ramseylla oli vaikeuksia mahtua kentälle Glasgow Rangersissa. Hän ei jäänyt asiaa ihmettelemään, vaan siirtyi viime kesänä Niceen. Kauden päätteeksi ranskalaisseura kuitenkin purki pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä hänen kanssaan.

Ehkä Cardiffin entinen apuvalmentaja Terry Burton oli aikoinaan oikeassa sanoessaan, että Arsenalin pelitapa sopisi Ramseylle parhaiten.

Cardiff City FC

@CardiffCityFC
There's no place like home. 🏡

#CityAsOne | @aaronramsey