Wolverhamptonin entinen kapteeni ja keskikenttäpelaaja Rúben Neves on avannut syitä siirrolleen Saudi-Arabiaan.

Neves, 26, edusti Wolvesia kuuden kauden ajan, kunnes siirtyi tänä kesänä Al-Hilaliin 55 miljoonan euron kaupassa. Kyseessä on Wolvesin ennätyskorvaus myydystä pelaajasta.

Portugalin maajoukkuepelaajaa vietiin pitkään huhuissa Euroopan suurseuroihin, mutta hän valitsikin Lähi-Idän. Saudi-Arabia on viime aikoina houkutellut useita nimekkäitä pelaajia ja valmentajia pääsarjaansa erittäin rahakkailla sopimuksilla.

Express & Starin mukaan Wolvesille myyntipäätös oli haikea mutta helppo, koska talousvaikeuksista kärsivä seura sai Nevesistä isomman tarjouksen kuin se odotti.

Neves antoi Al-Hilalin somekanaville haastattelun, jossa hän ei varsinaisesti peitellyt sitä, että taloudelliset tekijät vaikuttivat myös hänen päätöksessään. Portugalilaistaiturin mukaan hän pystyy nyt tarjoamaan perheelleen enemmän.

– Tämä oli hyvä projekti, seura ja liiga esittelivät minulle hyvän projektin. Agenttini puhui monien liigassa mukana olevien ihmisten kanssa, ja päätös oli helppo tehdä. Halusin jotain uutta uralleni, jotain muuta.

– Kun tämä tilaisuus tarjoutui, puhuin perheeni kanssa, ja kaikki olivat todella iloisia, joten se oli minulle helppoa.

– Tärkein tekijä oli perheeni ja mahdollisuus antaa perheelleni elämä, josta olen aina unelmoinut, se oli minulle todellinen syy. Minulla on kolme lasta ja ihana vaimo, ja minun on huolehdittava heistä. Se on uraani tärkeämpi palkinto.

Neves kommentoi myös Saudi-Arabiaan saapuvien huippupelaajien aaltoa.

– Liigan päätavoite on kehittyä, ja siinä mukana olevat tekevät mahtavaa työtä. He tuovat fantastisia pelaajia tähän sarjaan. Tulee olemaan mielenkiintoista pelata, kun näkee, millaisia pelaajia joka seuraan siirtyy.

– Kyse ei ole vain isoista seuroista. Olen nähnyt joidenkin portugalilaisten ystävieni siirtyvän muihin seuroihin, joten siitä tulee mielenkiintoista. Tämä on todella hyvä projekti.

AlHilal Saudi Club

@Alhilal_EN
🎥 “Rolls Ruben” : We will fight and battle to win all the trophies 💙