Arsenal sijoittui viime kaudella toiseksi Valioliigassa.

Arsenal johti sarjaa peräti 29 kierroksen ajan, mutta Manchester City paineli lontoolaisten ohi keväällä ja voitti lopulta Valioliigan mestaruuden. Ennakko-odotuksiin verrattaessa Arsenalin kausi oli kuitenkin hyvin positiivinen yllätys.

Arsenalin kapteeni Martin Ødegaard pelasi todellisen nappikauden. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja iski 15 maalia ja antoi kahdeksan maalisyöttöä.

Arsenalin ja Ødegaardin on haastava parantaa viime kaudesta, mutta norjalaistähden mukaan joukkueen on käsiteltävä pettymyksen tunteita oikealla tavalla voidakseen kehittyä.

– Se sattuu meitä edelleen. Meidän on opittava viime kaudesta. Meidän on käytettävä sitä pettymyksen tunnetta oikein, jotta voimme palata tositoimiin entistä vahvempana. Onnistuimme siinä viime kaudellakin sen jälkeen, kun olimme jääneet ulos Mestarien liigasta, Ødegaard totesi Arsenalin haastattelussa.

Arsenal on hankkinut kesän siirtoikkunassa Declan Ricen, Kai Havertzin ja Jurrien Timberin. Ødegaard on tyytyväinen etenkin Ricen hankintaan.

– Olemme tehneet huippuhankintoja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Uudet hankinnat tuovat laatua ja energiaa. He ovat loistavia tyyppejä ja toivomme heidän sopeutuvan mahdollisimman nopeasti. Rice on laatupelaaja. Hän on johtaja. Mielestäni on upeaa päästä työskentelemään hänen kanssaan. Rice teki meille asiat vaikeiksi kentällä jokaisella kerralla, kun pelasimme vastakkain.

Viime kaudella Arsenalilta uskallettiin odottaa sijoittumista neljän joukkoon. Nyt odotukset ovat korkeammalla. Ødegaard tiedostaa sen.

– Odotusarvot ovat nousseet, mutta se on osa jalkapalloa ja meidän on elettävä sen kanssa.