West Ham United on kiinnostunut hankkimaan Suomen maajoukkuehyökkääjän Joel Pohjanpalon Serie B:ssä pelaavasta Veneziasta, kertoo Daily Mirror.

Pohjanpalo, 28, täyttäisi ekolokeron, joka on vapautumassa Michail Antoniolta ja Gianluca Scamaccalta.

Ilmaiseksi ei maaliahne helsinkiläinen liikahtaisi. Italialaismedian mukaan Pohjanpalon perässä on useita seuroja Italian pääsarjasta. Hänen nykyinen sopimuksensa Venezian kanssa kestää kesään 2025 saakka.

Pohjanpalo on leimautunut nykyisessä kehityksessä poikkeusilmiöksi. Hän on harvinaisen suoraviivainen ja temperikas kärkipelaaja. Tällainen väite tietysti yksinkertaistaa kuvaa hänestä, mutta on silti paikallaan muistuttaa, että hän ei ole vahvimmillaan kombinaatiopelaamisessa.

Pohjanpalo teki viime kaudella 19 maalia 37 ottelussa Serie B:ssä ja sijoittui sarjan maalipörssissä toiseksi. Kaikki kilpailut, myös harjoitusottelut, huomioiden hän on viimeistellyt 15 maalia viimeiseen 13 otteluun.

Huhun merkitystä voi kyseenalaistaa siksi, että se on tullut Daily Mirrorilta. Lähde on brittiläisen valtalehdistön arveluttavaa ainesta. Hakiessaan raflaavia otsikoita se näyttää objektiivisuutta tavoittelevien näkökulmasta vaaralliselta repijältä. Se ei kuitenkaan ole yhtä huonossa maineessa kuin Daily Mail tai The Sun.