Chelsea vahvisti perjantaina hankkineensa Roméo Lavian Southamptonista.

Fabrizio Romanon mukaan siirtosumma on noin 58 miljoonaa puntaa, eli 67,8 miljoonaa euroa. Lavia allekirjoitti seitsemän vuoden mittaisen sopimuksen Chelsean kanssa.

Lavia, 19, ehti edustaa Southamptonia vain vuoden ajan. Southampton hankki keskikenttäpelaajan Manchester Cityn organisaatiosta 12 miljoonalla eurolla kesällä 2022.

Lavia pelasi hienon kauden Southamptonissa, mutta seura putosi kauden päätteeksi Mestaruussarjaan, eikä nuorukainen halunnut jäädä toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lavia ei pelannut alkukaudella minuuttiakaan Mestaruussarjassa ennen Chelsea-siirtoaan.

Chelsea on laittanut keskikenttänsä uuteen uskoon. Chelsea hankki tammikuussa Enzo Fernándezin Benficasta 121 miljoonalla eurolla. Viime viikolla Chelsea ilmoitti hankkineensa Moisés Caicedon Brightonista. Chelsea maksoi Caicedosta 116 miljoonaa euroa. Siirtosumma voi kasvaa bonusten myötä 133 miljoonaan euroon.