Peliviikko kolme lähestyy. Tässä tekstissä arvioidaan parhaita pelaajia tuleville peliviikoille sekä katsotaan toimituksen joukkuetta.

Peliviikon kaksi summaus: Mitä Gabrielille tapahtui?

Peliviikko kaksi oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen. Arsenalin Gabriel oli jälleen penkillä Takehiro Tomiyasun napattua paikan avauksessa. Gabrielin aika on todennäköisesti tullut poistua useamman managerin joukkueesta johtuen arvaamattomasta peluutuksesta. Myös Gabriel Martinelli on näyttänyt jokseenkin lamaantuneelta. Ilmiö on havaittavissa Eddie Nketiahin pelatessa kärjessä, mikä eristää Martinellia liiaksi laitaan.

John Stones loukkaantui uudestaan harjoituksissa ja on lähdössä FPL-joukkueesta. City oli muuten omassa pelissään vakuuttava, ja viime viikolla mainitut Julián Álvarez sekä Phil Foden muodostuvat yhä realistisemmiksi vaihtoehdoiksi. Etenkin Foden on onnistunut vakuuttamaan pelaamissaan peleissä pelaten molemmissa täydet minuutit. Huomioon on otettava kuitenkin Pep Guardiolan pelaajaruletti ja Jérémy Dokun hankinta. Foden näyttää kaikesta huolimatta tällä hetkellä avauksen pelaajalta.

Manchester United kyykkäsi Tottenhamin vieraana luvuin 0-2, mikä tarkoitti sitä että Bruno Fernandes ja Marcus Rashford jäivät jälleen ilman tehoja. Vaikka houkutus myydä on tällä hetkellä suuri, kannattaa molemmille antaa vielä yksi peliviikko. Unitedin seuraava peli on Nottingham Forestia vastaan, ja Old Trafford vaatii kotijoukkueelta vastausta heikkoon edellispeliin.

Kummankin pelaajan data on lisäksi hyvää, ja molemmat ovat olleet hieman epäonnekkaita tehoillaan 0+0. Etenkin Brunon seitsemän luotua maalintekopaikkaa sekä seitsemän maalintekoyritystä konkretisoituvat pisteiden valossa ennemmin tai myöhemmin.

Tottenham näytti sen sijaan erinomaiselta eikä Harry Kanen lähtö ole vaikuttanut joukkueen tekemiseen. Kiinnostuksen kohteina pysyvät jo viime viikolla mainitut Destiny Udogie ja James Maddison. Tottenhamin seuraavat kolme peliä ovat Bournemouth, Burnley ja Sheffield United, joten ainakin yhden pelaajan hankkiminen joukkueeseen vaikuttaa järkevältä ratkaisulta.

Brighton jatkoi erinomaista putkeaan. João Pedron omistajat kohtasivat tylysti rotaation Pedron aloittaessa penkillä. Solly March, Kaoru Mitoma ja Pervis Estupiñán sen sijaan onnistuivat jälleen odotetusti. Vaikka Brightonin keskikentät näyttävät tällä hetkellä erinomaisilta vaihtoehdoilta, on joukkueella peliviikosta neljä peliviikkoon yhdeksän todella haastava ohjelma, mikä tekee kohteista pitkän aikavälin tähtäimellä hieman riskialttiita. Toisaalta Brighton on kykeneväinen tekemään maaleja jokaista joukkuetta vastaan.

West Ham näytti erinomaiselta Chelseaa vastaan, ja Jarrod Bowenia kannattaakin pitää silmällä. Englantilainen maksaa £7.0 miljoonaa, mutta West Hamin otteluohjelma on jokseenkin kimurantti.

Chelsea taas näytti juuri niin sekavalta kuin ennen kautta ennakoitiin. Seuraavien viikkojen otteluohjelma on kuitenkin lontoolaisille niin otollinen, että ainakin yhden pelaajan pitämistä joukkueessa voidaan pitää oikeutettuna. Suurimmat katseet kohdistuvat Ben Chilwelliin sekä Nicolas Jacksoniin.

Chilwell on pelannut todella korkealla ja voidaan olettaa, että englantilainen tekee tehoja hyökkäyspäässä. Nicolas Jackson on ollut Chelsean pirteimpiä pelaajia, ja seuraavassa kolmessa pelissä ovat vastassa Luton, Nottingham Forest sekä Bournemouth, kaikella kunnioituksella. Kärjen maaliodottama on 0,67, ja voidaan olettaa, että Jackson onnistuu ainakin yhdessä pelissä.

Muissa otteluissa Brentford jatkoi vahvasti voittaen Fulhamin 3-0. Bryan Mbeumo ja Yoane Wissa ovat pelaajat, joita kannattaa pitää silmällä. Aston Villa voitti Evertonin 4-0 Ollie Watkinsin kirjatessa pelistä yhden syöttöpisteen. Watkinsin pitkän aikavälin otteluohjelma on kuitenkin erinomainen, ja jos siirto halvempaan hyökkääjään ei mahdollista muiden osa-alueiden parantamista, kannattaa englantilainen pitää joukkueessa.

Crystal Palace hävisi oman ottelunsa odotetusti Arsenalille, eikä Eberechi Ezen omistajilla pitäisi olla syytä paniikkiin. Ezelle kannattaa antaa aikaa vielä ainakin kaksi peliviikkoa, mikäli kärsivällisyyttä löytyy.

Toimituksen joukkue – kahdelle pelaajalle lähtöpassit

Joukkueeseen on tehty kaksi muutosta. Sekä Gabriel että Stones saivat lähteä, ja tilalle on hankittu Udogie sekä William Saliba. Rahaa on jätetty pankkiin £0.6 miljoonaa hinnanvaihdosten varalta. Muuten joukkue asettuu peliin samoin pelaajin kuin viime viikolla.

Manchester Unitedin keskikentät ansaitsevat vielä yhden mahdollisuuden. Samoin Martinellille voidaan antaa aikaa vielä yksi peliviikko, minkä jälkeen on edessä mahdollinen vaihto Fodeniin, riippuen tulevan viikon suorituksesta.

Joukkueesta puuttuu jo edellä mainittu Ben Chilwell, joka maksaa tällä hetkellä £5.7 miljoonaa. Hintalappu on noussut liian korkeaksi verraten Chelseaan arvaamattomaan peliin ja puolustuspelaamiseen. Arsenal koetaan yleisesti parempana ja varmempana vaihtoehtona nollapelien saamiseen, ja Saliba näyttää tällä hetkellä Mikel Artetan ykkösvaihtoehdolta.

Iisakki Lehtonen