Entinen Valioliiga-tuomari Mike Dean on myöntänyt, että hän jätti erään virheen korjaamatta suojellakseen ystäväänsä ja kollegaansa Anthony Tayloria ylimääräiseltä ”murheelta”.

Dean oli videotuomarina elokuussa 2022, kun Chelsea ja Tottenham pelasivat Valioliigassa 2-2-tasapelin. Hieman ennen Harry Kanen myöhäistä tasoitusmaalia Tottenhamin Cristian Romero veti törkeästi Marc Cucurellaa hiuksista.

Up Front With Simon Jordan -podcastissa Dean kertoi, että hän ei lähettänyt Tayloria katsomaan tilannetta videolta, koska hänen virkaveljellään oli jo entuudestaan vaikea ottelu takana.

– Minulta jäi paitsi se typerä hiustenveto Chelsean ja Tottenhamin ottelussa, mikä oli minun näkökulmastani säälittävää, kertoi Dean.

– Se on yksi niistä, jos minulla olisi mahdollisuus kokea se uudestaan, mitä tekisin? Lähettäisin Anthonyn ruudulle. Luulen, että tietäisin [mitä kävisi] jos lähettäisin hänet ruudun ääreen… Hän oli varoittanut kumpaakin manageria, hänellä oli ollut helvetinmoinen peli, se oli ollut niin kova peli loppuun asti.

– Sanoin Anthonylle jälkikäteen: ”En vain halunnut lähettää sinua ruudulle sen jälkeen, mitä pelissä on tapahtunut”.

– En halunnut lähettää häntä ruudulle, koska hän on sekä kaverini että erotuomari. Uskon, etten halunut lähettää häntä ruudulle, koska en halunnut aiheuttaa enempää murhetta kuin hänellä jo oli.

Dean otettiin pelin jälkeen sivuun VAR-tehtävistä kahdeksi kuukaudeksi, ja hän on sittemmin jäänyt eläkkeelle.