Espanjan La Ligassa pelaava Getafe neuvottelee Manchester Unitedin hyökkääjän Mason Greenwoodin lainaamisesta, kertoo Athletic.

Greenwood, 21, pidätettiin viime vuoden tammikuussa epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä.

Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Tämän vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti viime kuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa. Manchester United kertoi tulleensa hankkimansa todistusaineiston perusteella siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Manchester United hyväksyisi sen, että Greenwoodin siirrosta ei makseta korvausta, mutta diili Getafen kanssa saattaa silti jäädä toteutumatta, sillä siirtoikkuna menee pian kiinni myös Espanjassa.

Greenwoodia on kaupiteltu useihin seuroihin Englannissa, Italiassa, Saksassa ja Espanjassa, mutta monen huippusarjan siirtoaika on jo päättynyt tai päättymäisillään. Tulevina päivinä hänellä on kuitenkin mahdollisuus siirtyä esimerkiksi Turkkiin tai Saudi-Arabiaan.

Greenwoodin edellisestä virallisesta ottelusta on yli puolitoista vuotta aikaa.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Getafe are in talks to sign Mason Greenwood on loan from Manchester United.

More from @GuillermoRai_ and @lauriewhitwell

Linkki twiittiin.