Kyle Walker oli lähellä siirtyä kesällä Manchester Citystä Bayern Müncheniin.

Seurat neuvottelivat siirrosta ja Walker ehti jo näyttää vihreää valoa siirrolle Saksaan, mutta lopulta laitapuolustaja jäi Manchesteriin.

Athletic haastatteli Walkeria, joka kertoi, mistä kesän siirtosaagassa oli kyse. Walker menetti keväällä selvän avauskokoonpanon paikkansa Manchester Cityssä ja pettyi pahasti, kun ei päässyt avaukseen Mestarien liigan finaalissa.

– Se oli lähellä toteutua, mutta jalkapallossa voi tapahtua monia asioita. Päätöksiä voidaan tehdä ja tilanteet muuttuvat. Olisinko nauttinut kokemuksestani Saksassa? Tietenkin, mutta Manchester City on suuri seura, emmekä voi aliarvioida sitä, mitä tämä seura on tehnyt viimeisen 6-7 vuoden aikana. Miksi minun olisi pitänyt poistua täältä, jos saan edelleen tarpeeksi peliaikaa? Haluan vain pelata.

Walkerin entinen seurajoukkuetoveri ja nykyinen maajoukkuetoveri Harry Kane siirtyi kesällä Tottenhamista Bayerniin. Walkerin mukaan Bayern-siirto ei olisi suinkaan ollut askel taaksepäin uralla.

– Kyse oli siitä, kumpi antaisi minulle enemmän sopimusvuosia. En olisi siirtynyt surkeampaan seuraan, koska Bayern on valtava seura ja nyt nähdessämme, mitä Kane tekee siellä, niin kyse ei olisi ollut askeleesta taaksepäin.

– Halusin aina pelata Manchester Cityssä, mutta minun piti tehdä se, mikä oli oikein minun ja tulevaisuuteni kannalta. Kyse oli vain siitä, kumpi antoi minulle pidemmän sopimuksen, jotta voisin jatkaa korkeimmalla tasolla pelaamista.