İlkay Gündoğan siirtyi kesällä vapaana agenttina Barcelonaan.

Gündoğanin sopimus Manchester Cityn kanssa päättyi, eikä hän lopulta suostunut allekirjoittamaan jatkosopimusta. Manchester City aloitti jatkosopimusneuvottelut liian myöhään. Gündoğan oli jo tehnyt päätöksen Barcelonaan siirtymisestä.

Keskikenttäpelaaja kertoi mietteensä SportBildin haastattelussa. Keväällä puhuttiin pitkälti siitä, suostuisiko Manchester City tarjoamaan pitkää jatkosopimusta Gündoğanille, mutta pelaajan mielestä kyse ei ollut missään vaiheessa sopimuksen pituudesta.

– Sanon totuuden, ja moni ei tiedä tätä. Todellisuudessa kyse ei ollut siitä, saisinko yhden vai kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Sopimuksen keston suhteen ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Manchester City odotti hyvin pitkään, kunnes jatkosopimusneuvottelut alkoivat toden teolla.

Gündoğan voitti viime kaudella historiallisen triplamestaruuden Manchester Cityn kanssa. Gündoğan muistuttaa, ettei hän olisi voinut jättää seuraa paremmalla hetkellä.

– Jos neuvottelut olisivat alkaneet vähän aiemmin, tilanne olisi voinut olla erilainen. En olisi voinut lähteä parempaan aikaan. Lisäksi Barcelonassa pelaaminen oli lapsuudenunelmani.