Manchester Unitedin entinen apuvalmentaja Mike Phelan on avannut Cristiano Ronaldon tuhoisaa toista jaksoa Manchester Unitedissa. Portugalilaistähti palasi Manchesteriin kesällä 2021 Real Madridissa ja Juventuksessa viettämiensä menestysvuosien jälkeen.

Ronaldon, 38, toinen United-pesti päättyi lopulta 1,5 vuodessa. Lopulliset potkut tulivat Qatarin MM-kisojen alla annetusta haastattelusta Piers Morganin Uncensored -ohjelmassa. Ronaldo kritisoi haastattelussa Unitedin nuorempien pelaajien kunnianhimon puutetta ja syytti päävalmentaja Erik ten Hagin pettäneen hänet.

Phelan uskoo Ronaldon korkeiden vaatimustasojen johtaneen pukukopin luottamuksen menettämiseen.

– Hän tuli toisella kerralla takaisin vanhempana ja vahvatahtoisempana. Hänellä oli edelleen valtavan korkea vaatimustaso. Sanoisin että hänen asenteensa oli kypsynyt kovemmaksi. Hän oli ollut Unitedissa, Portugalin maajoukkueen avainpelaajana ja Madridissa, Phelan kertoi Sky Sportsille.

– Minä pidin siitä, ettei hän halunnut omien vaatimustasojen laskevan ja hän pyrki samalla nostamaan myös muiden vaatimustasoja. Joskus tällaisissa tapauksissa saattaa menettää muutaman ihmisen luottamuksen.

– Muistan joitakin tilanteita, joissa hän painosti todella kovaa, eikä saanut vastausta. Siinä oli turhautumista ilmassa. Huippupelaajia käsitellessä on kyse siitä, mitä he voivat saavuttaa. He haluavat myöhemmin muistella, että vau tämä oli onnistunut jakso.

– En koskaan puhunut Ronaldon kanssa asiasta. mutta hän ehkä ymmärsi, ettei saavuttaisi haluamaansa Manchester Unitedissa.

Ronaldo teki toisen United-pestinsä aikana 54 otteluun 27 maalia. Hyökkääjätähti siirtyi Manchesterista poistuttuaan Saudi-Arabiaan Al Nassrin riveihin.

LUE MYÖS!