Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoo, että Manchester Unitedin toppariin Harry Maguireen kohdistuva kritiikki on mennyt naurettavalle tasolle.

Maguire, 30, on ollut kannattajien ja asiantuntijoiden silmätikkuna jo pitkään. Puolustajalle on sattunut Unitedissa kohtalokkaita virheitä, ja moni on ihmetellyt, miten hän saa jatkuvasti maajoukkuekutsuja, vaikkei mahdu kentälle manchesterilaisten riveissä.

Viime kaudella Maguire pääsi Valioliigassa avauskentälliseen vain kahdeksassa ottelussa ja pelasi kaikkiaan alle 760 minuuttia pääsarjapeleissä.

Hänen odotettiin vaihtavan viime kauden jälkeen maisemaa, mutta siirtoa ei tapahtunut lukuisista huhuista huolimatta. Ainakin West Hamin tiedettin olevan Maguiren perässä.

Kesällä Maguire menetti kapteeninnauhansa, ja hän on jatkanut pienessä roolissaan. Käytännössä Maguire pääsi Valioliigan neljännellä kierroksella kentälle vasta muiden topparien loukkaantumisten jälkeen.

Siitä huolimatta Southgate kutsui luottopelaajansa syyskuun maaotteluihin. Tiistaina kriitikot pääsivät taas heittämään lisää vettä myllyyn, kun Maguire teki oman maalin ystävyysottelussa Skotlantia vastaan. Hän tuli tauolla vaihdosta kentälle ja ohjasi 67. minuutilla pallon epäonnisesti Englannin maaliin.

Southgaten kommentit

– En ole koskaan tuntenut pelaajaa, jota kohdellaan näin, sanoi Southgate BBC:n mukaan.

– Hän on ollut meille ehdoton tukipilari toiseksi menestyneimmässä Englannin joukkueessa vuosikymmeniin – hän on ollut aivan keskeinen osa sitä.

– Olen puhunut kokeneiden pelaajiemme merkityksestä, ja hän on ollut tärkeä osa sitä.

– Joka kerta, kun hän menee kentälle, hänen osoittamansa sitkeys on aivan uskomatonta. Hän on huippupelaaja ja me kaikki olemme hänen tukenaan ja kannattajamme olivat loistavia häntä kohtaan.

Tiistaina Skotlannin kannattajat hurrasivat sarkastisesti aina, kun Maguire sai syötön perille. Southgate korosti, että ongelma ei ole vastustajan faneissa, vaan Maguiren pitkään jatkuneessa kohtelussa, johon ovat syyllistyneet myös englantilaiset.

– Ymmärrän sen Skotlannin kannattajien kulmasta. Minulla ei ole kerrassaan mitään valitettavaa heidän toiminnassaan. Mutta se on seurausta hänen naurettavasta kohtelustaan pitkän ajanjakson ajan.

– Se on naurettavaa. Ei skottifanien vaan omien kommentaattoreidemme, asiantuntijoidemme ja minkä lie toimesta. He ovat luoneet jotain, joka on enemmän kuin mitä olen koskaan nähnyt.

Englanti voitti Skotlannin Glasgow’n illassa 3-1. Syyskuun aiemmassa ottelussaan Englanti pelasi Ukrainan kanssa 1-1-tasapelin EM-karsinnoissa.

ESPN FC

@ESPNFC
46' - Harry Maguire comes on for England (🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 2-0 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿)
67' - Harry Maguire own goal (🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 2-1 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿)

Tough 😰

Linkki twiittiin.