Brighton on noussut muutaman viime vuoden aikana englantilaisen jalkapallon kiinnostavimpien seurojen joukkoon. 

Brighton on kyennyt tekemään rajallisilla resursseilla loistavaa tulosta. Brighton palkkasi viime syksynä Roberto De Zerbin uudeksi päävalmentajakseen ja on ollut siitä lähtien kenties koko Valioliigan puhutuin seura.

Brighton sijoittui viime kaudella Valioliigassa sensaatiomaisesti kuudenneksi ja pelaa siten tänä syksynä Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Kyseessä on ensimmäinen kerta Brightonin seurahistoriassa, kun seura osallistuu europeleihin. 

Siitä saa kiittää pitkälti De Zerbiä. Italialaisvalmentaja peluuttaa Brightonissa rohkeaa, riskialtista ja hyvin hyökkäysvoittoista jalkapalloa. Brighton on tehnyt De Zerbin alaisuudessa hurjan määrän maaleja ja on yksi koko sarjan parhaiten pelaavista joukkueista.

The Athletic haastatteli Brighton-polo Tony Bloomia. Seuran omistaja kertoi muun muassa suhteestaan De Zerbiin.

– Normaalisti puhun hänen kanssaan päivä ennen peliä. Joskus pelin jälkeen tai harjoituskeskuksessa. Pystymme puhumaan luontevasti. Puhuessani Roberton kanssa on aiheena aina jalkapallo. Hän on hyvin keskittynyt jalkapalloon. Roberto rakastaa tätä lajia. Hän on addiktoitunut jalkapalloon. Hänen tietotaitonsa jalkapallon suhteen on uskomattomalla tasolla.

– Tulemme toimeen henkilökohtaisella tasolla todella hyvin Roberton kanssa. Hän on intohimoinen ihminen. Hän ei ole kanssani samaa mieltä kaikista ideoistani, enkä ole välttämättä samaa mieltä hänen ideoistaan, mutta sillä ei ole merkitystä. On hyvästä saada erilaisia näkökulmia asioihin. Mutta kun kyse on jalkapallosta, hänen joukkueestaan ja taktiikoistaan, niin luonnollisesti Roberto tekee kaiken haluamansa.

Brighton on myynyt viime aikoina muun muassa Moisés Caicedon kaltaisia pelaajia hurjilla summilla muihin maisemiin. Lisäksi entinen päävalmentaja Graham Potter lähti vuosi sitten yli 20 miljoonalla eurolla Chelseaan. Bloom on tyytyväinen siihen, että joukkueen pelaajat ja valmentajat herättävät kiinnostusta muualla.

– Mielestäni ennemmin muut seurat ovat kiinnostuneita valmentajistamme ja pelaajistamme kuin eivät olisi. Mielestäni se on paljon parempi tilanne. Se kertoo jotain siitä, että teemme asiat todella hyvin. Teemme kaiken mahdollisen pitääksemme parhaat pelaajat joukkueessamme, mutta tiedämme, ettei tämä maailma toimi aina sillä tavalla.