Manchester United pelaa tänään, keskiviikkona, Bayern Münchenin vieraana Mestarien liigan lohkovaiheen avausottelussaan.

United on vuorotellut kaudesta 2018-19 lähtien Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa, jossa se ylsi viime kaudella puolivälierävaiheeseen.

Bundesliigaa pitkään hallinnut Bayern taas on pelannut Mestarien liigassa yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 lähtien.

United ja Bayern ovat kohdanneet historian saatossa 11 kertaa kilpailullisissa otteluissa. Bayern on voittanut niistä neljä ja United kaksi.

Manchesterilaiset ovat hävinneet Mestarien liigassa useammin vain Barcelonalle, mutta lohkovaiheessa Unitedin ja Bayernin peleissä ei ole ikinä selvinnyt voittajaa.

Joukkueiden kuuluisin kohtaaminen on vuoden 1999 Mestarien liigan finaali, jossa United nousi kahdella viime hetken maalilla dramaattiseen 2-1-voittoon Bayernista.

Manchester Unitedin ja Bayern Münchenin lisäksi samassa lohkossa pelaavat Galatasaray ja FC Kööpenhamina, jotka ottavat yhteen aiemmin illalla 19.45 alkavassa ottelussa.

Kuntopuntari

Bayern München

15.9. Bayern München – Bayer Leverkusen 2-2 (Bundesliiga)
2.9. Borussia Mönchengladbach – Bayern München 1-2 (Bundesliiga)
27.8. Bayern München – Augsburg 3-1 (Bundesliiga)
18.8. Werder Bremen – Bayern München 0-4 (Bundesliiga)
12.8. Bayern München – RB Leipzig 0-3 (Saksan Super Cup)

Manchester United

16.9. Manchester United – Brighton 1-3 (Valioliiga)
3.9. Arsenal – Manchester United 3-1 (Valioliiga)
26.8. Manchester United – Nottingham Forest 3-2 (Valioliiga)
19.8. Tottenham – Manchester United 2-0 (Valioliiga)
14.8. Manchester United – Wolverhampton 1-0

Poissaolijat

Bayern München

Manuel Neuer (jalkamurtuma)

Kingsley Coman (reisivamma, epävarma)
Raphaël Guerreiro (pohjevamma, epävarma)

Manchester United

Aaron Wan-Bissaka (takareisivamma)
Harry Maguire (loukkaantuminen)
Raphaël Varane (lihasvamma)
Luke Shaw (lihasvamma)
Mason Mount (reisivamma)
Tyrell Malacia (polvivamma)
Jadon Sancho (pudotettu joukkueesta)
Antony (henkilökohtaiset syyt)

Arvioidut avaukset

Bayern München

Kane
Gnabry, Müller, Sané
Kimmich, Goretzka
Davies, Kim, Upamecano, Mazraoui
Ulreich

Manchester United

Højlund
Rashford, Eriksen, Fernandes
McTominay, Casemiro
Reguilon, Martínez, Lindelöf, Dalot
Onana

Valmentajien kommentit

Thomas Tuchel, Bayern München

Bayernin päävalmentaja Thomas Tuchel uskoo, että Manchester Unitedin alkukauden ongelmia on suurenneltu. Hän näkee osasyynä sen, että brittimediassa toimii paljon asiantuntijoita, jotka ovat Unitedin entisiä pelaajia

– Manchester Unitedista ei voi ikinä olla varma. Meidän on kontrolloitava peliä, he voivat olla hyvin vaarallisia. He ovat hyviä suunnanmuutoksissa ja heillä on paljon nopeita pelaajia, joten meidän on oltava varuillamme. Emme saa herpaantua hetkeksikään.

– Manchester Unitedin ympärillä on aina paljon meteliä. Monet asiantuntijat ovat Unitedin entisiä pelaajia. Taustalla on Sir Alex Fergusonin perintö, mikä tuo odotuksia seuralle.

– On varsin yleistä, että Manchester Unitedin kohdalla pienistä asioista tulee hieman suurempia ja puheet muuttuvat hieman äänekkäämmiksi.

– Minulle on selvää, miten näen Man Unitedin pelaavan. Tulokset ehkä eivät kerro sitä, mutta se on joukkue täynnä laatua, emmekä koskaan aliarvioi heitä.

Tuchel ei itse ole keskiviikkona vaihtopenkillä, koska hän on toimitsijakiellossa viime kaudella saamansa punaisen kortin takia.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Tuchel luotsasi Valioliigassa Chelseaa vuosina 2021-2022. Kuva: Getty Images

Erik ten Hag, Manchester United

Unitedin manageri Erik ten Hag valmensi kymmenen vuotta sitten Bayernin kakkosjoukkuetta, joten hän tuntee kummankin seuran ja tietää, millainen historia niiden kohtaamisilla on.

– On hienoa olla täällä, tämä on mahtava paikka. Historiallinen seura, jolla on suuria saavutuksia, kuten Manchester Unitedilla, joten se on aina mahtava ottelu, kun nämä seurat kohtaavat. Kaikki haluavat nähdä sen, ja on todella nautinnollista olla siinä mukana.

Manchesterilaiset ovat kärsineet kaksi tappiota peräkkäin, ja varsinkin jälkimmäinen Brightonia vastaan on jättänyt kannattajille jotain hampaankoloon. Ten Hagin mukaan hänen pelaajansa ovat olleet viikonlopun jälkeen nälkäisiä treeneissä.

– Näen sen nälän jatkuvasti, mutta meidän on saatava se toimimaan peleissä. Pärjäämme otteluiden aikana hyvin, mutta välillä myös putoamme vaatimustasomme alle.

– Meidän on opittava siitä ja nostettava tasoamme. Meidän on pystyttävä parempaan, koska muuten emme voita isoja pelejä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ten Hag vetämässä Unitedin harjoituksia tiistaina. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Allianz Arenalla pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana C More Sport 1:ltä sekä C Moren suoratoistopalvelusta.

Studiolähetys peliin alkaa kello 21.35, mutta ensimmäinen Mestarien liigan lähetys alkaa jo 19.00. Ottelun selostaa Kim Kallström.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Mestarien liiga – otteluohjelma 19.–20.9. 📆

Lohkovaihe potkaistaan käyntiin tänään ti 19.00 C Moressa!

Studiot:

AC Milan – Newcastle ti 19.00
PSG – Dortmund ti 21.45

Real Madrid – Union Berlin ke 19.00
Bayern München – Manchester United ke 21.45

#cmoresportfi #uclfi