Adam Lallana on vaikuttunut Roberto De Zerbin saavutuksista Brightonissa. Italialaisvalmentaja johdatti Lokit viime kaudella kuuden parhaan joukkoon ja Eurooppa-liigaan ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

Lallana, 35, vertaa De Zerbiä Liverpool-vuosiensa manageriin Jürgen Kloppiin. Huippuvalmentajissa on samankaltaisuutensa, mutta myös eronsa.

Ollessaan viime kaudella viimeiset neljä kuukautta loukkaantuneena, Lallana työskenteli joukkueelle mentorina ja osallistui jokaiseen ryhmän tapaamiseen tehdäkseen De Zerbiin vaikutuksen.

– Roberto on minulle kuin vanhempi sisarus. Iso veli, jota minulla ei koskaan ollut, Lallana kehui Daily Mailille.

– Hän on helvetin vaativa, mutta haluan aina tehdä häneen vaikutuksen. Hän halua tuottaa hänelle pettymystä. Hän saman vaikutuksen aikaiseksi jokaisessa pelaajassamme.

– Hän on yhtä vaativa kuin Jürgen Klopp, mutta eri tavalla. Minun valmentajani on nyt pakkomielteinen taktiikoiden kanssa. Kloppilla se oli tunnejalkapalloa. He ovat erilaisia ja molemmat toimivat.

Lallana edusti kuusi vuotta Liverpoolia ennen siirtoaan Brightoniin. Hän voitti seurassa Mestarien liigan ja Valioliigan.

LUE MYÖS!