Kaksi Sheffield Wednesdayn kannattajiksi epäiltyä miestä herjasi Bradley Lowerya joukkueen ottelussa Sunderlandia vastaan.

Bradley Lowery oli yksi tunnetuimpia Sunderlandin kannattajia ennen kuolemaansa vuonna 2017. Hän kuoli kuusivuotiaana hermostopienaperäiseen syöpään. Sitä ennen hän oli ehtinyt ystävystyä muun muassa Sunderlandin hyökkääjän Jermain Defoen kanssa.

Sunderland matkusti perjantaina Sheffield Wednesdayn vieraaksi. Se voitti ottelun 3–0.

Kahden veljeksen oli ilmeisesti vaikea sulattaa ajatusta tappiosta. Miehistä leviää kuva, jossa ensimmäinen heistä pitelee käsissään puhelinta, ja puhelimessa on Bradleyn kuva. Toinen veljeksistä vaikuttaa pitävän tempausta huvittavana ja nauraa veljensä vieressä.

Brittimedia on julkaissut veljesten nimet. Toinen miehistä oli aiemmin työskennellyt JRI Orthopaedicsissa. Yhtiö irtisanoutui hänen teostaan sosiaalisessa mediassa ja korosti, että mies ei ole enää pitkään aikaan ollut työsuhteessa yhtiöön.

Sheffield Wednesday puolestaan pahoitteli sitä, että kuvat olivat ylipäätään päässeet televisiolähetykseen.

Seura on ilmoittanut tekevänsä poliisin kanssa yhteistyötä, jotta epäillyt saavat rangaistuksensa. Bradley Loweryn äiti Gemma kirjoitti X:ssä olevansa pettynyt miesten käytökseen, mutta samalla kiitollinen jalkapalloyhteisön tuesta. Hänen poikansa kunniaksi nimetty varainkeruu on kerännyt yli 5 000 punnan edestä lahjoituksia tänä viikonloppuna.

Sheffield Wednesday

@swfc
We are aware of the images circulating and have launched an immediate investigation together with South Yorkshire Police.

We roundly condemn this outrageous and utterly deplorable behaviour. We can only apologise for the undoubted distress caused to Bradley’s family and friends.