Länsilontoon derby päättyi maanantaina lukemiin, jollaisia takavuosina osattiin odottaa. Tällä kaudella Fulhamin ja Chelsean kohtaamiseen lähdettiin kuitenkin tilanteesta, jossa kotijoukkueen alkukausi on ollut vieraita parempi.

Loppuluvut 0-2 nostivat Chelsean sarjataulukossa tasapisteisiin Fulhamin kanssa.

Chelsea sai ensimmäisen todellisen maalipaikkansa aivan ottelun alkuhetkillä, kun avauskärjeksi noussut Armando Broja ehti kiertää koko Mökkiläisten puolustuksen, ja harhauttaa myös maalivahti Bernd Lenon ulos. Laukaus painui kuitenki kauas ohi maalipuiden. 10. peliminuutilla Mykhaylo Mudryk ampui pelivälineen samaa käytävää pitkin päätykatsomoon.

18. minuutilla katkesi Mudrykin maalittomuuden tuska. Levi Colwill vapautti ukrainalaisen keskeltä, ja vasemman jalan napautus painui sisään Fulham-vahdin jalkojen välistä. Avausosuma sai seuraa toisesta jo reilua minuuttia myöhemmin, isäntien Tim Reamin mustan hetken seurauksena. Amerikkalaispuolustaja epäonnistui parin sekunnin sisään katastrofaalisesti kahteen otteeseen, ja lahjoitti maalin Brojalle. Chelsea oli ennen tätä ottelua tehnyt kaikissa kuudessa kauden valioliigaottelussaan yhteensä viisi maalia.

Mudrykille osuma oli ensimmäinen laatuaan Valioliigassa, hänen pelaamissaan 21. sarjan ottelussa.

Fulham ei ollut täysin jyrän alla, mutta olisi kaaottisen puolustuksensa jäljiltä olla vielä usemmankin maalin takaa-ajoasemassa.

Tunnin pelin jälkeen Broja putosi kentän pintaan, mikä hänen loukkaantumishistoriallaan nosti huolta sinisten leirissä. Albanialainen kuitenkin käveli penkille omin jaloin – tilalle sisään Raheem Sterling.

Vieraitten laskettua prässiään isännät pääsivät ajoittain pyörittämään hyvääkin syöttöpeliä, jonka myötä on helppo ymmärtää ettei alkukausi aivan tervanjuontia ole ollut. Terävyyttä ei kuitenkaan tässä pelissä löytynyt lähellekään vastustajaan verrattuna.