Entinen Valioliiga-vahti Ben Foster uskoo Liverpoolin kapteenin Virgil van Dijkin olevan kaikkien aikojen paras puolustaja. Hollantilaistoppari oli huippuvuosinaan joukkueensa tärkein tukipilari.

Liverpool voitti van Dijkin, 32, johdolla sekä Mestarien liigan että Valioliigan vuosina 2019-2020. Puolustajan suoritukset ovat olleet epätasaisia hänen toivuttuaan pahasta polvivammasta oltuaan lähes vuoden sivussa.

– Jotkut puhuvat pitkäkestoisuudesta. Tämä kaveri on kuitenkin nostanut pelin tasoa. Hän on ollut mielestäni maailman paras puolustaja viimeisen kolmen vuoden ajan, Foster kehui Fozcast-podcastissaan.

.– Hänellä on paha loukkaantuminen takana ja etsii ehkä edelleen vauhtiaan sen jälkeen. Virgil van Dijk täysissä voimissaan on kuitenkin paras toppari, joka tässä maailmassa koskaan ollut. Kun Liverpool voitti Mestarien liigan ja Valioliigan, Virgil oli ykkönen. Ihmisillä on vain lyhyt muisti ja se polvivamma saattoi viedä hieman nopeutta häneltä.

Van Dijk palkittiin vuoden 2019 UEFA:n vuoden parhaana pelaajana. Hollantilaistähti kuitenkin jäi ilman Ballon d’Oria samana vuonna hävittyään äänestyksen Lionel Messille.

LUE MYÖS!