Al-Ettifaqin keskikenttäpelaaja Jordan Henderson sanoo, että hänen on hyväksyttävä Englannin maajoukkueen kannattajien kritiikki häntä kohtaan.

Englantilaiskannattajat buuasivat perjantaina Hendersonille, 33, kun hän tuli vaihtoon Wembleylla pelatussa ystävyysottelussa Australiaa vastaan. Kyseessä oli Hendersonin ensimmäinen peli Englannissa sen jälkeen, kun hän siirtyi kesällä Liverpoolista Saudi-Arabiaan.

Siirto on herättänyt keskustelua useastakin syystä. Henderson tunnettiin Liverpoolia edustaessaan seksuaalivähemmistöjen isona tukijana, mutta sitten hän siirtyi maahan, jossa homoseksuaalisuus on lailla kielletty. Käytännössä Hendersonia on syytetty siitä, että hän hylkäsi arvonsa rahakkaan sopimuksen takia.

Osa on myös kyseenalaistanut, riittävätkö Hendersonin näytöt heikkotasoiseksi luonnehditussa Saudi-Arabian liigassa siihen, että hän ansaitsee maajoukkuekutsun.

– Se ei ole mukavaa, omat kannattajat [buuaavat]. Rakastan Englannille pelaamista. Olen rakastanut sitä monta vuotta, siksi olen yhä täällä, kommentoi Henderson BBC:n mukaan.

– Haluan edelleen pelata Englannin puolesta niin kauan kuin mahdollista ja antaa kaikkeni joukkueen ja maani puolesta.

Hendersonilta kysyttiin, ymmärtääkö hän, miksi ihmiset buuaavat hänelle.

– En oikeastaan, en tiedä… Jos ihmiset haluavat buuata minulle, koska pelaan toisessa maassa, se on OK.

– Kaikilla on mielipiteensä siitä, että pelaan Saudi-Arabiassa. Olen aiemmin puhunut syistä sen takana. Se, uskovatko ihmiset meitä vai eivät, on heidän asiansa.

– Se on tietenkin pettymys, mutta se ei muuta sitä, mitä teen täällä (Englannin maajoukkueessa). Haluan jatkaa pelaamista ja taistelua ja auttaa joukkuetta menestymään.

– En ole ollut yllättynyt siitä, koska ymmärrän syyt siihen, mitä he sanovat. Katson sitä tietenkin eri näkökulmasta. Mutta ymmärrän sen ja minun on otettava se vastaan.

BBC Sport

@BBCSport
England's Jordan Henderson has hit back at his critics!

#BBCFootball

Linkki twiittiin.