Entinen Valioliiga-puolustaja Pascal Chimbonda on nimitetty Englannin yhdeksännellä sarjaportaalla pelaavan Skelmersdale Unitedin päävalmentajaksi.

Chimbonda, 44, edusti pelaajaurallaan muun muassa Wigania, Tottenhamia, Sunderlandia ja Blackburnia ja esiintyi kerran Ranskan A-maajoukkueessa.

Pesti Skelmersdale Unitedissa on Chimbondan valmennusuran ensimmäinen. Hän kertoi nimityksensä yhteydessä esikuvikseen Pep Guardiolan, José Mourinhon, Diego Simeonen ja Zinédine Zidanen.

– Tämä on minulle hyvin ylpeä päivä, kommentoi Chimbonda.

– On suuri kunnia tulla manageriksi seuraan, jolla on yhtä rikas historia kuin Skelmersdale Unitedilla.

– Olen saanut inspiraatiota Guardiolalta, Mourinholta, Simeonelta ja Zidanelta, ja siksi filosofiani tulee olemaan viihdyttävän jalkapallon pelaaminen, aivan kuten noilla suurilla managereilla.

Englannin alasarjat eivät ole Chimbondalle täysin uusi tuttavuus, sillä ammattilaisuransa jälkeen hän pelasi muutamia otteluja Washington FC:ssä ja Ashton Townissa.

Skelmersdale United FC

@Skemutdofficial
New Manager Announcement

Former @LaticsOfficial @SpursOfficial @Rovers @SunderlandAFC & French International @pascalchimbond1 as our new manager. Pascal starts immediately & will take charge of his 1st game v @kendaltownfc in @nwcfl Macron Cup on Wed

skemutd.com/skelmersdale-u…

Linkki twiittiin.