Newcastle United ja Wolverhampton Wanderers tasasivat pisteet, kun lauantain viimeinen Valioliiga-ottelu päättyi Molineux Stadiumilla 2–2-lukemiin tapahtumarikkaan kamppailun päätteeksi.

Newcastlen kärkimies Callum Wilson osui avausjaksolla kahdesti, hyödynnettyään kliinisesti sekä maalivahti Jose Sán haparoinnin että kiistanalaisen pilkkutuomion. Wolves kuitenkin tasoitti pelin kummankin maalin jälkeen Mario Leminan ja Hee-Chan Hwangin osumilla.

Newcastle pysyy tasapelin myötä kuudentena sarjataulukossa. Wolves nousee 12. sijalle yli Crystal Palacen.

LUE MYÖS: Roy Hodgsonilta pöyristyttävä kommentti – fanit vaativat eroa

Wilsonin ensimmäinen maali syntyi 22. minuutilla. Sá koppasi Anthony Gordonin keskityksen käsiinsä, mutta pudotti sen huolimattomasti eteensä, antaen Wilsonille kultaisen sauman tuikata sisään.

Wolves pääsi mukaan peliin 36. minuutilla, kun Lemina puski Pedro Neton kulmapotkun vastustamattomasti Nick Popen selän taakse. Ensimmäisen puoliajan lopulla Newcastle kuitenkin palasi johtoon.

Pallo vietiin pilkulle, kun Wolves-hyökkääjä Hwang oli purkaa pelivälineen rangaistusalueelta tiehensä. Fabian Schär kuitenkin juoksi pallon eteen ja heittäytyi maahan.

Vaikka useamman minuutin ruudulla pyörineet VAR-hidastukset näyttivät Hwangin pysäyttäneen potkunsa viimehetkellä ja Schärin kaatuneen omiin jalkoihinsa ilman kontaktia, ei erotuomari Anthony Taylor muuttanut päätöstään.

Wilson upotti pallon Sán kautta sisään, mutta pilkkutuomio jäi hiertämään niin Wolvesin leirissä kuin sosiaalisessa mediassakin.

kari kanala

@karikanala

Jaakko Tiira

@jaakkotiira
Var-koppi syynäsi kaksi minuuttia, mutta ei saanut räikeällä filmillä kalastettua pilkkua kumottua. Ihan karmea varssi, taas kerran. #Valioliiga
Uskomaton virhe. Öljyseura sai ilmaisen pilkun ja maalin.

Toisella puoliajalla Wolves sai kuitenkin paremman otteen pelistä ja nousi tasoihin 71. minuutilla.

Keskuspuolustaja Toti Gomes harhautti näyttävästi tiensä ohi kolmen Newcastle-puolustajan ennen loistavaa läpisyöttöä Hwangille. Eteläkorealaishyökkääjä harhautti puolestaan Dan Burnin kumoon ennen kliinistä viimeistelyä oikeaan alakulmaan.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkue koki kuitenkin kovan kolauksen, kun sen kirkkain tähti Neto reväytti takareitensä. Eniten maalisyöttöjä (7) Valioliigassa tällä kaudella antanut portugalilainen kannettiin paareilla pois kentältä.

Ottelun lisäajalla Newcastle oli lähellä napata pelistä vielä dramaattisen voiton, mutta Wolverhamptonin puolustuspelaaminen teki tehtävänsä rankaksi muodostuneen kaatosateen keskellä.