Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoo, että on hänen ”velvollisuutensa” puolustaa seuraansa.

Espanjalaisluotsin kommenteista tuli iso puheenaihe, kun hän kritisoi voimakkaasti tuomaritoimintaa Arsenalin hävittyä viime viikonloppuna Newcastlelle 0-1.

Arteta muun muassa kuvaili tuomarointia ”häpeälliseksi”. Kuumatunteiseksi yltyneessä ottelussa nähtiin keskustelua herättänyt maali ja parikin kovaa rikettä.

Arsenal asettui managerinsa tueksi omalla lausunnollaan, jossa se vaati tason nostoa erotuomarien kattojärjestöltä (PGMOL) ja sanoi, että pelaajat, valmentajat ja kannattajat ”ansaitsevat parempaa”.

Artetan ja Arsenalin lausunnoista on käyty paljon keskustelua pelin jälkeen. Osa on allekirjoittanut kommentit ja osan mielestä ne menivät liian pitkälle.

– Velvollisuuteni on seistä edessänne ja antaa selkeä ja rehellinen arvio, sanoi Arteta tiistaina BBC:n mukaan.

– Velvollisuuteni on puolustaa pelaajiani ja seuraani parhaalla mahdollisella tavalla. Sen aion tehdä kerta toisensa jälkeen.

– Teen sen aina ja otan vastuun siitä. Se on minun tapani. Minun on puolustettava seuraani.

– Meidän velvollisuutemme on ilmaista, miltä meistä tuntuu käytettävissä olevien todisteiden perusteella. Meidän on puolustettava ihmisiämme, arvojamme ja sitä, keitä olemme.

– Seuran lausunto osoittaa seuran yhtenäisyyden ja yhteisymmärryksen selkeästi ja rehellisesti. Se on velvollisuutemme seurana.

– Se ei ole mitään erityistä, ei mitään erilaista. Tekisin sen uudelleen ja seura tekisi sen uudelleen, kunnes tämä menee oikein.

talkSPORT

@talkSPORT
"We have to talk about how the hell this goal was allowed?"

"I feel embarrassed, it's an absolute disgrace."

"For many reasons, it was not a goal!"

"I feel sick to be a part of this."

#AFC Mikel Arteta was fuming that #NUFC goal was allowed to stand at St James' Park

Linkki twiittiin.