Arsenal voitti Sevillan keskiviikkoiltana Mestarien liigassa 2-0. Arsenal johtaa lohkoaan neljän pisteen erolla PSV:hen ja Lensiin.

Arsenal hävisi viime viikonloppuna Newcastlelle Valioliigassa 0-1. Ottelu herätti valtavasti puhetta englantilaismediassa, sillä Newcastlen Anthony Gordonin voittomaalia tarkistettiin pitkään VAR:lta.

Aluksi katsottiin, ehtikö pallo mennä yli sivurajasta ja sen jälkeen VAR tarkisti, rikkoiko Newcastlen Joelinton boksissa Arsenalin Gabrielia. Joelinton näytti työntävän Gabrielia selästä pallontavoittelutilanteessa. Osuma kuitenkin hyväksyttiin.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta ei voinut ymmärtää, miten maali hyväksyttiin ja espanjalaisluotsi kertoi suorasanaisesti mielipiteensä ottelun jälkeen.

– Se, mitä tapahtui on noloa. Miten ihmeessä tuollainen maali voi pysyä voimassa sarjassa, jota kutsumme maailman parhaaksi. Olen ollut tässä maassa 20 vuoden ajan. Minua hävettää. Tämä on täysi farssi. Panokset ovat liian suuret. Yritämme tehdä uskomattomia asioita pysyäksemme huipulla joka viikko. Nostan käteni pystyyn ja kannan vastuuni silloin, kun emme ole riittävän hyviä.

– Tämän tilanteen lopputulos ei ollut läheskään sitä, mitä sen pitäisi olla näin laadukkaassa sarjassa. Tunnen häpeää ollessani osa tätä, Arteta viittasi Valioliigaan.

Arsenalin suurimpiin seuralegendoihin kuuluva Thierry Henry otti kantaa Artetan ulostuloon CBS Sportsin haastattelussa.

– Valmentaja käyttäytyi juuri niin kuin valmentaja käyttäytyisi ottelun jälkeen. Olen ollut itsekin samanlaisessa tilanteessa, kun koen, että joukkuettani kohdellaan kaltoin. Et silloin katso vastustajan suuntaan. Ottelun jälkeen sinun on ymmärrettävä, että kun valmentaja puhuu medialle, ei hän voi vain unohtaa tunteitaan. Hänelle on todella vaikeaa olla suuttumatta siitä, mitä tapahtui.

Arteta on aiemmin tällä kaudella todennut ymmärtävänsä tuomarien virheitä, sillä se on osa peliä, mutta kun kyseenalainen ratkaisu osui omaan nilkkaan, oli myös palaute hyvin erilaista. Henry ei liiemmin pitänyt siitä.

– Se, mikä minua ärsytti oli, mitä Arteta sanoi Liverpoolin hylätystä maalista Tottenhamia vastaan. Silloin Arteta sanoi tuomarien yrittävän tehdä parhaat mahdolliset ratkaisut ja hän peräänkuulutti sitä, että on ymmärrettävä se, miten tuomaritkin tekevät joskus virheitä. Ja sitten kun se tapahtuu omalle joukkueelle… Kuulimme, mitä hän sanoi. Valmentajana puolustat aina joukkuettasi ja pelaajiasi.

Arteta on puhunut viime viikonlopun tapahtumista useaan otteeseen myös tällä viikolla. Henryn mielestä Artetan pitäisi mennä jo eteenpäin asian suhteen.

– Yllätyin siitä, että hän puhui samasta aiheesta 3-4 päivää sen jälkeen, kun seura teki tapauksesta tiedotteen. Hän olisi voinut vain sanoa, että seura teki jo tiedotteen ja mennään eteenpäin. Mielestäni tuo ei ollut tarpeellista, mutta valmentajana puolustat aina joukkuettasi.

LUE MYÖS: Näin Arsenal reagoi Mikel Artetan tuomarikritiikkiin

Mikel Arteta ei peräänny kohukommenteistaan: ”Tekisin sen uudelleen”