Liverpoolin hyökkääjän Luis Díazin isä on puhunut ensimmäistä kertaa julkisesti sen jälkeen, kun hänet vapautettiin Kolumbiassa sieppaajiensa toimesta.

Luis Manuel Díaz, 58, siepattiin aseella uhaten yhdessä vaimonsa kanssa Barrancasissa Kolumbiassa 28. lokakuuta. Díazin äiti, Cilenis Marulanda, hylättiin sieppauksen jälkeen autoon, kun poliisi lähestyi kidnappaajia, mutta he ottivat pelaajan isän panttivangiksi.

Sieppauksen toteutti Kansallisen vapautusarmeijan (ELN) yksikkö. ELN on Kolumbian merkittävin jäljellä oleva aktiivinen sissiryhmä. Se on taistellut valtiota vastaan vuodesta 1964, ja sillä on arviolta 2 500 jäsentä.

Kapinallisryhmä ilmoitti sieppauksen jälkeen, että se pyrkii vapauttamaan Díazin isän mahdollisimman pian, mutta se vaati ensin Kolumbian viranomaisilta turvatakeita.

Torstaina, lähes kaksi viikkoa sieppauksen jälkeen, ELN:n jäsenet luovuttivat Luis Manuel Díazin YK:n ja katolisen kirkon virkamiehille.

Díazin isä kertoi lehdistötilaisuudessa, että sieppaajat kohtelivat häntä hyvin ja pitivät häntä vuoristoalueella, jonka hän uskoi olevan lähellä Venezuelan rajaa.

– Se oli hyvin vaikeaa, lähes 12 päivää ilman unta. Vaikka minua kohdeltiin hyvin, en tuntenut oloani mukavaksi. Kaipasin asioitani, lapsiani, kaupunkiani ja ystäviäni, sanoi Luis Manuel Goalin mukaan.

Hän kertoi, että hänen vapauttamisestaan ei luovutettu rahaa eikä ELN pyytänyt sitä.

Díazin isältä kysyttiin, aikooko hän muuttaa poikansa luokse Englantiin asumaan.

– Haluan pysyä kaupungissani, koska kaupungissa on koko perheeni. Isäni on täällä ja äitini on haudattu tänne. Perheeni yleensäkin on täällä. Hallitus on tukenut minua suuresti, ja luotan siihen, että minun on turvallista jäädä Barrancasiin.

Sky Sports News

@SkySportsNews
The father of Liverpool's Luis Diaz was released by kidnappers after 13 days in captivity 👇

Linkki twiittiin.