Englanti voitti perjantaina Maltan 2-0 miesten EM-karsinnoissa, mutta päävalmentaja Gareth Southgate ei ollut tyytyväinen kotijoukkueen esitykseen.

Tulos oli odotetunlainen lohkon jumbojoukkuetta vastaan, mutta esitys jätti Southgaten mukaan paljon parantamisen varaa.

Varsinkin avausjakso oli Englannilta heikkoa tekemistä. Kotijoukkue piti ylivoimaisesti enemmän palloa, mutta sai luotua vain kaksi maalintekoyritystä, joista kumpikaan ei suuntautunut verkkoa kohti.

Southgate ei soimannut pelaajiaan kehnosta suorituksesta panoksettomassa pelissä, mutta myönsi, että esitys ei ollut toivotunlainen.

– Emme aloittaneet peliä hyvin, ja jos ei aloita hyvin, on vaikea nostaa tasoaa, kommentoi Southgate Channel 4:lle.

– Nämä pelaajat ovat pelanneet niin paljon pelejä ja pärjänneet niin hyvin, joten en aio haukkua heitä. Me emme olleet vaaditulla tasolla, mutta saimme voiton.

– Me saimme maalin kuin tyhjästä, mutta normaalisti olemme pallon kanssa parempia. Uskon, että tämä oli yksi niistä päivistä, jolloin pelaajat tiesivät, että he voivat voittaa pelin helpolla, eivätkä he ylittäneet itseään normaaliin tapaan.

Englanti varmisti EM-kisapaikkansa jo aiemmin, joten sillä ei ole panosta marraskuun peleissä.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
England head coach Gareth Southgate admits his side were below their usual standard in their 2-0 win over Malta — but won’t criticise them too much as they continued their unbeaten European Championship qualification campaign.

More from @bosherL ⬇️

theathletic.com/5072554/?sourc…
theathletic.com

Southgate won't criticise England players too much despite sub-par Malta win

England head coach Gareth Southgate admits his side were below their usual standard in their 2-0 win over Malta — but won’t criticise them too much as they continued their unbeaten European Champio...

Linkki twiittiin.