Englannin ainoa avoimesti homoseksuaali ammattilaisjalkapalloilija Jake Daniels myöntää pettymyksensä Jordan Hendersonin siirryttyä Saudi-Arabian liigaan. Liverpoolin entinen kapteeni liittyi Steven Gerrardin valmentaman Al Ettifaqin riveihin viime kesänä.

Daniels, 18, tuli kaapista ulos toukokuussa 2022 ensimmäisenä englantilaisena ammattilaisjalkapalloilijana Justin Fashanun jälkeen (1990). Blackpoolin hyökkääjä sai tuolloin seksuaalivähemmistöjä tukeneelta Hendersonilta tukiviestin.

Daniels ei ole kuullut Hendersonista hänen siirryttyä Saudi-Arabiaan. Liverpool-ikoni kommentoi syyskuussa kohuttua siirtoaan väittäen, ettei raha ollut päämotiivi sille.

– Hän tuki minua silloin ja sanoi olevansa ylpeä tekemästäni. Hänen siirtyminen Saudi-Arabiaan oli isku vasten kasvojani, Daniels kritisoi BBC:llä.

BBC Sport

@BBCSport
Blackpool forward Jake Daniels says Jordan Henderson's move to Saudi Arabia was a "slap in the face"

#BBCFootball

– Siitä taisi saada kuitenkin hyvin rahaa. Rahalla taitaa olla ihmisille enemmän merkitystä.

Daniels uskoo homoseksuaalisuutensa myöntämisen julkisesti vapauttaneen häntä henkisesti. Nuorukainen kärsi mielenterveydellisistä ongelmista ennen ulostuloaan.

– Se että minulla oli paljon miespuolisia kavereita koulussa sai minut tuntemaan, että homoseksuaalisuus olisi paha juttu. Pelkäsin menettäväni ystäväni, jos tulisin kaapista ulos. Päätös oli siksi vaikea. Se oli lopulta paras tekemäni päätös ja pelaan nyt myös paremmin, Daniels kertoi.

LUE MYÖS!