Nottingham Forestin manageri Steve Cooper sanoo, että häntä hävetti kuunnella omia puheitaan tuomareille ja siksi hän halusi parantaa tapansa.

Cooper, 43, sai vuonna 2020 Swanseaa valmentaessaan 3 500 punnan sakon, kun hän oli soittanut suutaan erotuomari Andy Woolmerille.

Nyt walesilaisluotsi tukee kampanjaa, jolla pyritään vähentämään tuomareihin kohdistuvaa solvaamista. Toimitsijoiden herjaaminen ei ole ongelma pelkästään huipputasolla. Helmikuussa BBC uutisoi kyselynsä pohjalta, kuinka sadat ruohonjuuritason tuomarit Englannissa olivat kertoneet pelänneensä turvallisuutensa puolesta.

Cooperin isä Keith Cooper, 75, toimi 21-vuotisella urallaan kansainvälisenä tuomarina ja vihelsi kolme vuotta myös Valioliigassa.

Walesilaisluotsi kertoi Daily Mailin haastattelussa, että kolme vuotta sitten Englannin jalkapalloliiton (FA) kuulemistilaisuudessa hänelle kerrattiin kommentteja, joita hän oli itse päästänyt suustaan. Silloin Cooper ymmärsi, että hänen käytöksessään oli roimasti parannettavaa.

– Minun oli mentävä kuulemistilaisuuteen, ja siellä ollessani tunsin itseni nöyryytetyksi.

– Minut saatiin aivan oikeutetusti tuntemaan itseni pieneksi. Kun he puhuivat siitä, ajattelin vain: ”Minua ei ole kasvatettu tuolla tavalla. Se ei edusta hyvin brittikulttuuria eikä sitä, millainen haluan olla”.

Cooper myönsi, että hänellä saattaa yhä välillä kiehua yli, mutta hän pyrkii pitämään palautteensa tuomareille rakentavana.

– Olen luvannut itselleni, etten enää koskaan joudu tuohon tilanteeseen.

– Ja aion todella tehdä kovasti töitä sen eteen. Jos tuotan itselleni pettymyksen, olen sen jälkeen taas häpeissäni.

Nottingham Forest pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun se isännöi Brightonia Valioliigassa.

Nottingham Forest

@NFFC
Looking ahead to #NFOBHA.

🗣🎙

Linkki twiittiin.