Noin 50 Evertonin kannattajaa järjesti perjantai-iltana mielenosoituksen Valioliigan Lontoon päämajan ulkopuolella seuran 10 pisteen vähennyksen vuoksi, kertoo Athletic.

Seura sai rangaistuksen viime viikolla, koska se oli rikkonut Valioliigan taloussääntöjä käytettyään 19,5 miljoonaa puntaa sallittua enemmän kolmen vuoden ajanjakson aikana.

Valioliiga-seurat saavat tehdä enintään 105 miljoonaa puntaa tappiota kolmen vuoden aikana. Riippumaton komissio totesi lokakuussa järjestetyn viisipäiväisen kuulemistilaisuuden jälkeen, että Evertonin tappiot kyseisenä ajanjaksona olivat 124,5 miljoonaa puntaa.

Everton ilmoitti maaliskuussa viidettä vuotta peräkkäin taloudellisista tappioista ja myönsi rikkoneensa Valioliigan taloussääntöjä kauteen 2021-22 päättyneellä ajanjaksolla. Seura aikoo kuitenkin valittaa päätöksestä.

Kymmenen pisteen rangaistus on Valioliigan historian suurin urheilullinen sanktio

Perjantaina Evertonin kannattajat huusivat ja pitivät pystyssä banderollia, jossa todettiin Valioliigan olevan ”korruptoitunut”. Poliisi oli valvomassa rauhanomaista mielenosoitusta.

– On selvää, että seuran johtamisessa on tapahtunut väärinkäytöksiä, mutta kuulemisen lopputulos vaikuttaa aika törkeän epäsuhtaiselta. Everton on saanut urheilullisen rangaistuksen, vaikka [komissio] myönsi, ettei se ollut urheilullinen etu, kommentoi Pat Smith, yksi tapahtuman järjestäjistä Athleticille.

– Saatamme joutua maksamaan sakkoja tai saada pistevähennyksiä, mutta 10 pistettä on täysin epäjohdonmukaista. Missä Valioliigan sääntökirjassa sanotaan, että 15 prosentin ylityksestä saa 10 pisteen vähennyksen? ihmetteli toinen Evertonin kannattaja Richard.

– He ovat laatineet säännöt, koska he pelkäävät hallituksen riippumatonta sääntelyviranomaista, jonka on tarkoitus tulla mukaan.

EFC DAILY

@EFCdaily_
Everton fans in London protest outside the Premier League HQ.

[photo credit - @cwwickham]

Linkki twiittiin.