Manchester Cityn puolustaja Joško Gvardiol myöntää, että on mukavampi olla Erling Haalandin joukkuekaveri kuin vastustaja.

Haaland, 23, on mättänyt urallaan osumia sensaatiomaiseen tahtiin, ja hänestä tuli viime viikonloppuna nopeiten 50 maalia Valioliigassa saavuttanut pelaaja.

Norjalaishyökkääjältä meni rajapyykin saavuttamiseen vain 48 ottelua, kun edellinen ennätys oli Andy Colen 65 peliä. Kaikkiaan Haaland on pelannut Manchester Cityssä 72 ottelua tehden niissä yhteensä 70 maalia ja syöttäen kymmenen.

Tiistaina manchesterilaiset kohtaavat Mestarien liigassa RB Leipzigin, josta Gvardiol, 21, siirtyi kesällä Cityyn 90 miljoonalla eurolla. Ennen siirtoaan Gvardiol ehti kohdata Haalandin Leipzigin paidassa kolme kertaa, joista viimeisintä hän muistelee kauhulla.

City ja Leipzig olivat vastakkain viime kaudella Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, jolta manchesterilaiset painelivat jatkoon yhteismaalein 8-1. Jälkimmäisessä osaottelussa Haaland oli kentällä vain tunnin, mutta tykitti tuossa ajassa viisi maalia.

Gvardiol oli odottanut Haalandin kohtaamista hienona haasteena. Kroatialaispuolustaja myönsi kuitenkin naureskellen, että haaste ei mennyt ihan nappiin.

– Olen onnellinen siitä, että olen hänen joukkuekaverinsa. Silloin ei ollut kyse pelkästään Haalandista. Heillä oli ykkösmiehistönsä kentällä, se oli vaikea peli.

– Odotin topparina Haalandin kohtaamista, mutta se ei päättynyt hyvin. Hän teki tunnissa viisi maalia. Olin onnellinen, kun näin, että hän menee vaihtoon.

– Ottelun alussa häntä ei näy missään, mutta sitten hän ilmestyy jostain ja tekee hattutempun. En ymmärrä, miten hän tekee sen, mutta nautin hänen kanssaan pelaamisesta.

Manchester City jatkoi RB Leipzigin kaadon jälkeen historiansa ensimmäiseen Mestarien liigan voittoon, joka kruunasi joukkueen triplamestaruuden. Tällä kaudella City on jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta sille riittää tiistaina Leipzigia vastaan tasapeli lohkon voittoon.

Football on TNT Sports

@footballontnt
"When I saw that he was going to get subbed off, I was like, ‘yeah, finally.’" 😅

Joško Gvardiol is happy to be on the same side as Erling Haaland this season after his teammate scored five goals past him during his time at Leipzig...

#UCL

Linkki twiittiin.