Antti Niemi on Suomen jalkapallohistorian parhaita maalivahteja.

Niemi pelasi Valioliigassa kuusi kautta Southamptonin ja Fulhamin maalilla. Valioliigaotteluita kertyi yhteensä 143, mikä on neljänneksi eniten kaikista suomalaispelaajista.

Viaplayn uutuusdokumentissa Niemi kertoo muun muassa valioliigauransa alusta, vuonna 2003 pelaamastaan FA Cupin finaalista sekä siitä, miten erilaista peli ja harjoittelu vuosituhannen alussa oli. Niemi kertoo myös niistä kuuluisista Manchester United -huhuista.

– Sinä päivänä kun tein sopimuksen Southamptoniin, Manchester United oli soittanut, että olenko vielä vapailla markkinoilla. Sopimus oli juuri allekirjoitettu, mutta ei kyllä harmittanut – sitä ei vain ollut sillä kertaa tarkoitettu, Niemi sanoo dokumentissa.

– Mitkä on kertoimet sille, että poika Oulusta, jääkiekkokaupungista, ilman maalivahtivalmennusta ennen kuin on parikymppinen, pelaa tuossa sarjassa ja pelaa vielä ihan ok – en kai voi olla muuta kuin ihan tyytyväinen.

Viaplayn Valioliigan suomalaiset -dokumenttisarjassa on kuusi jaksoa. Kussakin jaksossa keskitytään aina yhteen pelaajaan. Uusi jakso ilmestyy aina perjantaisin.

Jaksot katsottavissa Viaplayssa

  • Jakso 1: 24.11. Antti Niemi 
  • Jakso 2: 1.12. Teemu Tainio 
  • Jakso 3: 8.12. Jussi Jääskeläinen 
  • Jakso 4: 15.12. Teemu Pukki 
  • Jakso 5: 22.12. Aki Riihilahti 
  • Jakso 6: 29.12. Jonatan Johansson 

LUE MYÖS