Paris Saint-Germainin ja Newcastlen välisessä Mestarien liigan ottelussa videotuomarina toiminut Tomasz Kwiatkowski on hyllytetty seuraavasta pelistään, kertoo Athletic.

Newcastle johti tiistaina pitkään PSG:n vieraana 1-0, mutta kotijoukkue tuli tasoihin lisäajan viime hetkellä pilkusta.

Kwiatkowski pyysi erotuomari Szymon Marciniakin tarkistamaan tilanteen videolta, kun Ousmane Dembélén keskitys osui Newcastlen Tino Livramenton rintaan ja siitä hänen käteensä.

Tarkistuksen jälkeen Marciniak tuomitsi pilkun PSG:lle ja Kylian Mbappé tasoitti loppulukemiksi 1-1.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA suositteli huhtikuussa 2023, että kauden 2023-24 ohjeissa pitäisi selventää ”että pelaajalle ei tulisi tuomita käsivirhettä, jos pallo on aiemmin kimmonnut hänen omasta vartalostaan ja etenkään silloin, kun pallo ei mene kohti maalia”. Tätä suositusta ei kuitenkaan pantu täysimääräisesti täytäntöön.

Kwiatkowskin oli määrä toimia videotuomarina keskiviikkona Real Sociedadin ja Red Bull Salzburgin Mestarien liigan ottelussa, mutta hänet korvaakin Marco Fritz.

FIFA:n ohjeiden mukaan sillä, että pallo kimposi Livramenton vartalosta hänen käteensä, ei ollut merkitystä, jos tuomarit katsoivat puolustajan käden olleen luonnottomassa asennossa poispäin vartalosta.

Marciniak ja Kwiatkowski olivat viime kaudella tuomareina muun muassa Qatarin MM-kisojen finaalissa sekä Mestarien liigan loppuottelussa.

LUE MYÖS:

Linkki twiittiin.