Joulunajan ja todellisen kiireen alkaessa managerit pääsevät testaamaan joukkueidensa tuloskuntoa alkaen peliviikosta 14. Tässä tekstissä tarkastellaan Chelseaa, keskikentän voimaviisikkoa, puolustuspään vaihtoehtoja sekä toimituksen joukkuetta.

Peliviikko 13

Newcastle voitti Chelsean kotonaan 4-1 Anthony Gordonin tehtaillessa tehot 1+1. Manchester City ja Chelsea jakoivat pisteet maalein 1-1, ja Erling Haaland onnistui maalinteossa. Tottenham hävisi Aston Villalle 1-2, kun Son Heung-min teki kolme maalia, joista yhtäkään ei laskettu. Manchester United voitti Evertonin 0-3, ja Marcus Rashford onnistui pitkästä aikaa maalinteossa.

Keskikentän viisikko

Kauden tullessa hektiseen joulun otteluruuhkaan voidaan havaita selkeä keskikentän viisikko, joka on managerien mieleen. Bryan Mbeumo (£7,0m), Bukayo Saka (£8,8m), Son (£9,6m), Mohamed Salah (£13,0m) sekä Cole Palmer (£5,3m) nauttivat kaikki manageriensa luottamusta, antavat rangaistuspotkut ja saavat säännöllisesti täysiä peliminuutteja.

Palmerin tapauksessa voidaan argumentoida, onko Newcastlen Anthony Gordon, £5,9m, parempi vaihtoehto. Alexander Isakin paluu Newcastlen kärkeen tekee Gordonista entistä houkuttelevamman pelaajan, mutta Gordonin tehoista noin 80 prosenttia on tullut kotipeleissä, ja Newcastlen seuraavasta viidestä ottelusta kolme on vieraissa. Palmer on myös Gordonia halvempi vaihtoehto, ja kuten aiemmin mainittu, rangaistuspotkuvastuussa.

Vaihtoehtoja puolustukseen

Kaikkien loukkaantumisten myötä managerit ovat olleet vaikeuksissa täyttäessään aukkoja puolustuspäähän. William Saliba (£5,4m) piti Arsenalin kanssa nollapelin Brentfordia vastaaan, mutta Saliban hintalappu on melko tyyri keskuspuolustajaksi. Kieran Trippier (£7,0m) on eniten pisteitä kerännyt puolustaja ja rahan arvoinen mikäli rahaa löytyy.

Ethan Pinnock (£4,6m) on kerännyt puolustajista kolmanneksi eniten maaliodottamaa, ja laitapuolustaja saa luotettavasti minuutteja. On kuitenkin huomioitava, että Brentford ei pelaa peliviikolla 18. Yhden vaihtoehdon tarjoaa Newcastlen Tino Livramento (£4,3m). Laitapuolustaja on paikannut erinomaisesti Dan Burnia ja pelannut hyökkäävässä roolissa.

Chelsea

Chelsean otteluohjelma kääntyy vaikeamman ottelurupeaman jälkeen jälleen paremmaksi. Etenkin peliviikosta 16 lähtien ottelut ovat erinomaisia, ja Chelsea pelaa pelkästään sarjataulukon alemman puoliskon joukkueita vastaan. Palmerin lisäksi punaisen kortin itselleen hankkinut Reece James (£5,4m) tulee olemaan suosittu. Maalivahti Robert Sánchez (£4,6m) on hyvä vaihtoehto managerille, joka etsii itselleen uutta ykkösvahtia. Raheem Sterling (£7,0m) on ratkaisu managereille, jotka jahtaavat parempaa sijoitusta omissa liigoissaan riskeistä välittämättä.

Kapteeni

Kapteenin valinta on tälläkin viikolla haastavaa. Erling Haalandin pisteodottama on 7,5 Cityn kohdatessa kotonaan Tottenhamin, joka joutuu tulemaan toimeen ilman Micky van de Veniä ja Cristian Romeroa. Mohamed Salahin pisteodottama on puolestaan 7,3 Liverpoolin isännöidessä Fulhamia. Fulhamin päästettyjen maalien odottama on liigan toiseksi huonoin, mikä tekee egyptiläisestä erinomaisen vaihtoehdon kapteeniksi.

Toimituksen joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue keräsi viime peliviikolla 60 pistettä, mikä johti isoon vihreään nuoleen. Etenkin Anthony Gordonin esitys ja Jamal Lascellesin maali olivat omiaan nostamaan joukkueen sijoituksia. Toimituksen joukkue on kivunnut tuhannen parhaan joukkoon Suomessa, ja maailmanlaajuisesti joukkue on päässyt 100 000 parhaan joukkoon.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue kokee yhden muutoksen, kun West Hamin torstaisesta Eurooppa-liiga ottelusta poissaoleva Jarrod Bowen on vaihdettu Brentfordin Bryan Mbeumoon. Mbeumon ja Brentfordin otteluohjelma kääntyy erinomaiseksi, ja Mbeumon maaliodottama viimeisestä kuudesta ottelusta on korkein kaikista Valioliigan keskikentistä. Kapteeninnauhan saa käteensä ainakin alustavasti Erling Haaland.

Matty Cash saa jatkaa joukkueessa vielä Bournemouth-ottelun, minkä jälkeen Cash pyritään myymään joukkueesta. Son saa jatkaa joukkueessa johtuen Bowenin epävarmasta tilanteesta ja muista korkeamman prioriteetin siirroista, mutta Tottenhamin kapteenin jatko joukkueessa ei ole varmaa, etenkään jos Bowen palaa pian pelikuntoon, tai jos Cole Palmer jatkaa hyviä otteitaan.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS