Tottenhamin päävalmentajan Ange Postecogloun mielestä lajin päättäjien pitäisi unohtaa jäähyjen kokeilu ja lakata tekemästä tarpeettomia muutoksia jalkapalloon.

Kansainvälisen jalkapalloliiton johtokunta (IFAB), lajin säännöistä päättävä elin, on antanut tukensa jäähyjen testaamiselle ammattilaisotteluissa.

Englannissa jäähyt ovat olleet kokeilussa amatöörisarjoissa kaudesta 2019-20 alkaen. IFAB ei ole vielä päättänyt, missä ammattilaissarjoissa uudistusta kokeillaan ensimmäiseksi, mutta johtokunnan jäsen, entinen huipputuomari Pierluigi Collina on sanonut, että kokeilun on tarkoitus alkaa ”pian”.

Amatöörisarjoissa on jaettu kymmenen minuutin jäähyjä niin sanotuista ”oranssin kortin” rikkeistä, kuten niskuroinnista tuomarille ja taktisista rikkeistä.

– Roskiin, roskiin koko idea, sanoi Postecoglou ESPN:n mukaan.

– Unohtakaa vain se. En tiedä, miksi he [IFAB] puuttuvat jatkuvasti peliin. Pelissä ei ole juurikaan vikaa. Luulen, että kun he heittävät tuollaisen idean esiin, se tarkoittaa yleensä sitä, että he ovat jo testanneet vesiä.

– En usko, että sille on tarvetta. Mielestäni pelissä on nykyään paljon enemmän erimielisyyksiä, koska on paljon enemmän ihmisiä, joille voi esittää valituksensa. Aiemmin oli vain erotuomari, mutta nyt voit esittää asiasi neljännelle erotuomarille, VAR:lle ja erotuomaripäällikölle.

– Ennen se oli yksinkertaista. Auktoriteetti oli erotuomarilla, ja hän pystyi hoitamaan asian itse. Mielestäni meidän ei vain tarvitse puuttua peliin liikaa, mutta se on mitä on.

Aiemmin myös Evertonin manageri Sean Dyche ilmaisi pettymyksensä jäähykokeilua kohtaan.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"Bin it, mate" 🗑️

Ange Postecoglou is not a fan of sin bins ❌

Linkki twiittiin.