Dejan Kulusevskin tasoitus katkaisi Tottenhamin kolmen ottelun tappioputken tärkeässä ottelussa Manchester Cityn vieraana. Ruotsalaisen osuma toi Spursille pisteen 3-3-tasalukemiin päättyneestä kamppailusta.

Tottenham oli hävinnyt kolme edellistä peliään Chelsealle, Wolvesille ja Aston Villalle. Lontoolaisseura on sarjataulukossa viidentenä kolme pistettä kolmantena majailevaa Cityä perässä.

Ottelun lisäajalla keskustelua aiheutti erotuomari Simon Hooperin kyseenalainen vihellys. Erling Haaland pelasi tilanteessa Jack Grealishin läpiajoon, josta olisi voinut syntyä isäntien voittomaali. Hooper kuitenkin vihelsi pelin poikki Grealishiin kohdistuneesta aiemmasta rikkeestä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tästä vihellyksestä riittänee porua, kun Erling Haaland pelaa Jack Grealishin läpiajoon, mutta tuomari Simon Hooper viheltää Citylle vapaapotkun aiemmasta rikkeestä. 😬

#valioliiga

Tottenham iski ottelun avausmaalin jo seitsemännellä minuutilla, kun Ederson päästi helposti taakseen Son Heung-Minin laukauksen. Son oli kaksi minuuttia myöhemmin osallisena toisessa päässä. Haalandin pusku vapaapotkusta ohjautui eteläkorealaisen jalasta omaan maaliin.

Cityn johtomaali seurasi jo 32. minuutilla Phil Fodenin viimeisteltyä laukauksensa verkkoihin syöttökuvion päätteeksi. Jeremy Doku oli vain kaksi minuuttia aiemmin osunut ylärimaan.

Toisen puoliskon 69. minuutilla oli Tottenhamin vuoro tasoittaa lukemat. Giovani Lo Celso osui toista ottelua peräkkäin yllätettyään Edersonin laukauksellaan boksin takaa.

Viimeisen kympiin alkuun City rankaisi kolmannen kerran, kun Haaland syötti Grealishin maalintekoon. Voittomaalia tästä ei saatu, sillä 90. minuutilla Cityn puolustus nukkui ja Dejan Kulusevski pääsi puskemaan boksista Tottenhamille pisteen tuoneen tasoituksen.

LUE MYÖS!