Peliviikon 15 päättyessä peliviikko 16 odottaa jo kulman takana. Tässä tekstissä tarkastellaan peliviikkoa 15, loukkaantumisia, Newcastlen puolustusta, kapteeniutta sekä toimituksen joukkuetta.

Peliviikko 15

Manchester City jäi Aston Villan jyrän alle Villan voittaessa kotonaan 1-0. Liverpool voitti Sheffield Unitedin 2-0 Mohamed Salahin jäädessä tehoitta. Manchester United voitti Chelsean 2-1, kun Scott McTominay onnistui maalinteossa kahdesti ja Cole Palmer kerran. Everton voitti Newcastlen kotonaan 3-0, ja Tottenham hävisi West Hamille.

Loukkaantumiset ja keltaiset liput

Pelitahdin kiristyessä yhä useamman pelaajan ympärillä on epävarmuutta siitä, tuleeko pelaaja pelaamaan seuraavina viikkoina tai onko loukkaantuminen vakava. Tällä viikolla monen muun pelaajan lisäksi Tyreek Mitchell (£4,6m), Jamaal Lascelles (£4,2m) sekä Son Heung-min (£9,3m) saivat keltaisen lipukkeen alleen. Takehiro Tomiyasun keltainen lippu on muuttunut vakavamman loukkaantumisen varmistuttua.

Tämä korostaa entisestään penkin vahvuutta ja sitä, miksi vaihtopenkillä tulisi olla pelaajia, jotka saavat säännöllisiä minuutteja ja sitä kautta pisteitä. Managerien on myös syytä odottaa vaihtotapahtumien kanssa mahdollisimman myöhään, ja pitää silmällä managerien lehdistötilaisuuksia. 

Newcastle ja Nick Pope

Newcastlen ykkösmaalivahti Nick Pope on useiden lähteiden mukaan sivussa monta kuukautta johtuen olkapäävammasta, jonka maalivahti sai ottelussa Manchester Unitedia vastaan. Popen loukkaantuminen tarjoaa mahdollisuuden hankkia maalinsuulle Martin Dubravka (£4m). Slovakialaisen odotetaan ottavan ykkösmaalivahdin viitan harteilleen ainakin tammikuun siirtoikkunaan saakka.

Dubravka on erinomainen reitti liigan toiseksi parhaaseen puolustukseen, ja Alphonse Areolan omistaville managereille tämä mahdollistaa lähes täydellisen rotaation kahden kassarin välillä.

Kapteeni

Kapteenin valinnan pitäisi olla tällä viikolla melko yksinkertainen. Erling Haaland ja Manchester City kohtaavat Lutonin vieraissa. Arsenal teki Lutonia vastaan neljä maalia, ja Haalandin uskotaan pääsevän ottelussa ainakin maalintekopaikoille. Norjalaisen pisteodottama on 7,9, mikä on liigan ylivoimaisesti korkein lukema.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue ottaa takapakkia mollivoittoisen peliviikon jälkeen. Joukkue onnistui keräämään 28 pistettä keskiarvon ollessa 26 pistettä. 

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue tekee pakotettuja muutoksia pelaajistoonsa. Bryan Mbeumon nilkkavamma on todettu vakavaksi, eikä hyökkääjä kykene osallistumaan ainakaan lähitulevaisuuden otteluihin. Muun joukkueen kuntoa pidetään silmällä. Kapteeninnauhan saa käteensä Haaland.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS