Chelsea on törsännyt Todd Boehlyn aikakaudella satoja miljoonia euroja uusiin pelaajiin. Seurassa on panostettu nuoriin tulevaisuuden lupauksiin, mutta seurayhteisö ei välttämättä jaksa odottaa vuosia, että tulisi edes jonkinlaista menestystä.

Tällä hetkellä Chelsea on Valioliigassa 12:ntena, kun 16 kierrosta on pelattu. Viimeinenkin Mestarien liiga -paikka on karannut jo 14 pisteen päähän.

Mikel John Obi pelasi aikoinaan Chelseassa kymmenen vuotta ja voitti seurassa lähes kaiken mahdollisen. Mikelin mielestä nyky-Chelseasta puuttuu pari hyvin tärkeää elementtiä.

– Joukkueen pelaamisessa ei ole mitään identiteettiä. En usko valmentajien jatkuvaan erottamiseen, mutta pitäisikö tässä vain odotella ja sanoa, että meillä on uudelleenrakennusprosessi menossa? Mikel sanoi The Obi Wan -podcastissa Daily Mailin mukaan.

– Ei sellaiseen ole aikaa. Meidän on alettava voittaa pelejä.

Toinen ongelma on Mikelin mielestä se, ettei joukkueessa ole yhtään johtajaa, joka uskaltaisi jyrähtää joukkuekavereilleen.

– Everton-ottelussa katsoin joka suuntaan, enkä nähnyt yhtään johtajaa. Ei ole ketään, joka sanoisi muille: ”Herää, mitä oikein teet?” Minun aikaani meillä oli sellaisia pelaajia.

– Kun minun aikanani jollakulla meistä oli huono peli, Didier Drogba, John Terry ja Frank Lampard ravistelivat hereille.

– En minä nähnyt, että nykyjoukkueen valmentajakaan [Mauricio Pochettino] olisi huutanut yhdellekään pelaajista: ”Tee v*ttu työsi, herää, pidä huoli, että me voitamme!”

LUE MYÖS