Graham Potterin odotetaan olevan korkealla Manchester Unitedin ehdokaslistalla, kun Sir Jim Ratcliffen INEOS-yritys ottaa haltuunsa seuran jalkapallo-operaatioiden johdon, kertoo Sky Sports.

Unitedin nykyisen managerin Erik ten Hagin asemasta on käyty viime aikoina paljon keskustelua heikkojen esitysten ja tulosten takia. Manchesterilaiset ovat hävinneet tällä kaudella puolet 24 ottelustaan; joukkue on Valioliigassa kuudentena ja jäi Mestarien liigan lohkossaan viimeiseksi.

Skyn mukaan Manchester Unitedin nykyinen seurajohto ei ole aikeissa vaihtaa manageria, eikä johtoporras ole lähestynyt yhtäkään potentiaalista korvaajaa.

Ääni kellossa saattaa kuitenkin muuttua INEOS:n mukaan tulon myötä, jos ten Hag ei saa käännettyä tuloksia nousuun.

Ratcliffen sijoituksen odotetaan toteutuvan lähipäivinä, vaikka Valioliigan virallinen vahvistus kestääkin kaksi kuukautta.

INEOS:n urheilujohtaja Sir Dave Brailsford ja Ratcliffe lukeutuvat Potterin ihailjoihin ja harkitsivat häntä ranskalaisen OGC Nicen päävalmentajaksi.

Brailsford ja Ratcliffe pitävät Potterin datavetoisesta lähestymistavasta, joka tuotti tulosta Östersundissa, Swanseassa ja Brightonissa. INEOS:n kaksikko ei ole huolissaan Potterin Chelsea-pestistä, joka päättyi viime keväänä ennenaikaisesti hänen oltua lontoolaisten ohjaksissa vain kuukausia.

Manchester Unitedin tuleva urheilujohto ei aio kuitenkaan tehdä hätiköityjä päätöksiä. Brailsfordin ja Ratcliffen on oltava täysin varmoja ten Hagin potkuista ja Potterin valmiudesta valmentaa Unitedia ennen kuin mitään päätöksiä tehdään.

Vielä on muutenkin auki, olisiko Manchester Unitedilla varaa vaihtaa valmennusryhmäänsä kesken kauden rikkomatta sarjan taloussääntöjä. Ten Hagin sopimus on voimassa ensi kauden loppuun saakka, joten hän olisi oikeutettu korvaukseen, jos diili purettaisiin nyt.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Graham Potter is expected to be high on Manchester United's shortlist of managerial candidates once INEOS are running football operations - if they decide to part company with Erik ten Hag.

Linkki twiittiin.