Manchester Unitedin hyökkääjä Mason Greenwood on haluttu pelaaja Espanjassa, kertoo Mundo Deportivo.

Greenwood, 22, pelaa tämän kauden lainalla Getafessa, joka on kiinnostunut hänen palveluksistaan myös jatkoa ajatellen. Mundo Deportivon mukaan hyökkääjä on kuitenkin herättänyt myös Atlético Madridin, Barcelonan ja Real Madridin kiinnostuksen.

Getafen puheenjohtaja Ángel Torres on sanonut, että seura ”harkitsee” Greenwoodin siirron vakinaistamista.

Athleticin mukaan Getafella on huomattava etu siirtokilpailussa, sillä sen tarvitsee maksaa vain 80 prosenttia sovitusta hinnasta. Jos taas Greenwood myydään muualle, Getafe saa joka tapauksessa 20 prosenttia siirtosummasta.

Manchester Unitedin ja Greenwoodin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka ja sisältää jatko-option yhdestä lisävuodesta. Hänen uransa jatkuu kuitenkin suurella todennäköisyydellä jossain muualla.

United suunnitteli alun perin, että se ottaisi Greenwoodin tämän kauden ryhmäänsä. Seura perääntyi kuitenkin suunnitelmastaan, kun se vuodettiin julkisuuteen ja sai valtavasti kritiikkiä kannattajilta.

Viime vuoden tammikuussa Greenwood pidätettiin epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä. Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Tämän vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti elokuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa, vaikka se tuli omassa tutkinnassaan siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Greenwood on otettu Espanjassa ristiriitaisesti vastaan. Varsinkin alkukaudesta vastustajan kannattajat huusivat hänelle kuolemaa useissa Getafen vieraspeleissä. Getafen seura- ja valmennusjohto on kuitenkin ylistänyt pelaajaa toistuvasti, ja siirtohuhuissa häntä viedään maan suurimpiin seuroihin.

Getafe-pestillään Greenwood on pelannut 15 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä viisi maalia ja syöttänyt neljä.

Getafe C.F.

@GetafeCF
𝗛𝗜𝗚𝗛 𝗤𝗨𝗔𝗟𝗜𝗧𝗬 by Mason Greenwood ⚡️

@LaLiga | #LALIGAHighlights

Linkki twiittiin.