Villarrealin hyökkääjä Ben Brereton Díaz on lähellä lainasiirtoa Sheffield Unitediin, kertoo Athletic.

Brereton Díaz, 24, siirtyi Villarrealiin viime kesänä jätettyään Mestaruussarjan Blackburnin, jossa hänen sopimuksensa päättyi. Hän on kuitenkin päässyt La Ligassa avaukseen vain kahdesti, eikä hän ole vielä saanut maalitiliään auki Espanjassa.

Kahdella viimeisellä kaudellaan Englannissa Brereton Díaz tykitti Blackburnille yhteensä 38 maalia. Sarjajumbo Sheffield United on ollut tällä kaudella Valioliigan tehottomin joukkue 15 osumallaan.

Nuorten maajoukkueissa Brereton Díaz edusti vielä synnyinmaataan Englantia, mutta hän on pelannut vuodesta 2021 lähtien Chilen A-maajoukkueessa.

Eräs chileläinen kannattaja sai Football Manager -pelin kautta tietää, että Brereton Díazilla on myös Chilen kansalaisuus. Kannattaja aloitti nettikampanjan saadakseen hyökkääjän Chilen paitaan, mikä huomioitiin paikallisessa mediassa ja lopulta maan jalkapalloliitossa.

Brereton Díaz on pelannut Chilen maajoukkueessa 27 ottelua ja viimeistellyt niissä seitsemän maalia. Hän on Chilessä kannattajien suuressa suosiossa, vaikkei hän ei ainakaan maajoukkuedebyyttinsä aikoihin osannut sanaakaan espanjaa.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Sheffield United are close to signing Ben Brereton Diaz on loan from Villarreal.

The forward only joined the Spanish side in the summer as a free agent after leaving Blackburn Rovers.

He is yet to score for Villarreal, making only two La Liga starts.

More from @RSooty73

Linkki twiittiin.