Evertonin manageri Sean Dyche sanoo, että VAR-järjestelmä alkaa koetella hänen kärsivällisyyttään.

Yksi videotarkistus nousi isoon osaan torstaina, kun Everton pelasi Crystal Palacen vieraana 0-0-tasapelin FA Cupin kolmannella kierroksella.

Vieraiden Dominic Calvert-Lewin lensi 79. minuutilla suoralla punaisella kortilla suihkuun taklattuaan Nathaniel Clynea. Kyseessä oli ensimmäinen punainen kortti hänen ammattilaisurallaan, ja nyt Calvert-Lewinia odottaa kolmen ottelun pelikielto.

Calvert-Lewin tuli tilanteeseen napit edellä ja osui Clynen sääreen, mutta monet ovat pitäneet kontaktia pienenä. Erotuomari Chris Kavanagh antoi pelin jatkua, mutta hän kävi tarkastamassa tilanteen ruudulta videotuomari Michael Salisburyn kehotuksesta.

Dychen mielestä videotarkistuksissa näytettävät hidastukset saavat kaiken näyttämään pahemmalta.

– Hidastus näyttää toisenlaisen kuvan. Jos kaikki halutaan hidastaa, niin sitten kaikki pitää hidastaa, kommentoi Dyche BBC:n mukaan.

– Siellä on pieni kontakti ja pelitilanteessa hän (erotuomari Chris Kavanagh) ei anna mitään, mutta sitten he hidastavat sitä ja kaikki näyttää huonommalta.

Dyche sanoi, että tuomio on käytännössä selvillä jo siinä vaiheessa, kun erotuomari pyydetään kentän laidalle katsomaan videota.

– Minulla ei ole aavistustakaan, mitä varten se (monitori) on siellä. Jokainen kannattaja varmasti miettii: ”Mitä järkeä siinä on?”. Me kaikki tiedämme lopputuloksen, he ovat samaa mieltä kaikesta, mitä heille kerrotaan.

– Mahdollisuus sille, että jotain käännetään, on häviävän pieni, joten miksi edes vaivautua?

– Olen [VAR:n] kannattaja, mutta olemme kaikki tietoisia siitä, että se kaipaa selkeyttämistä. Luulin, että sitä selkeytetään, mutta se on näköjään ottanut askeleen taaksepäin. Olen edelleen sen fani, mutta se alkaa koetella kärsivällisyyttäni.

Everton

@Everton
Sean Dyche's take on tonight's #EmiratesFACup tie...

Linkki twiittiin.