Jadon Sancho siirtyi aiemmin tällä viikolla Manchester Unitedista lainalle Borussia Dortmundiin. Kyseessä on loppukauden mittainen laina, eikä siinä ole mukana osto-optiota.

Sancho, 23, pelasi syyskaudella alle 80 minuuttia Manchester Unitedissa. Sancho pääsi lauantaina Dortmundin paidassa kentälle toisen jakson alussa ja syötti joukkueensa toisen maalin, kun Dortmund haki 3-0-voiton Darmstadtista.

Sancho ajautui riitoihin Erik ten Hagin kanssa elo-syyskuun vaihteessa, kun valmentaja jätti hänet ulos Arsenal-ottelun kokoonpanosta vedoten siihen, miten huonosti Sancho oli harjoitellut otteluviikolla.

Sancho tulistui ten Hagin kommenteista ja julkaisi sosiaalisessa mediassa tiedotteen, jossa hän ilmoitti ten Hagin valehtelevan. Ten Hag pudotti Sanchon kokonaan edustusjoukkueen toiminnasta. Englantilaismedian mukaan ten Hag olisi ollut valmis ottamaan Sanchon takaisin joukkueeseen, jos pelaaja olisi pyytänyt anteeksi. Sancho ei suostunut siihen.

Ralf Rangnick valmensi Sanchoa Manchester Unitedissa kaudella 2021-22. Rangnick kertoi Sky Deutschlandin haastattelussa, ettei Sancholla ollut tuolloin minkäänlaisia kurinpidollisia ongelmia.

– Valmensin Sanchoa puolen vuoden ajan, eikä sen aikana ollut hänellä ollut ainuttakaan käytösongelmaa. Päinvastoin. Hän on rauhallinen ja mukava kaveri. Sancho sai itsestään parhaan irti Dortmundissa. Hän pelasi aina alaisuudessani ollessaan pelikunnossa. Sancho ei ollut kuitenkaan yhtä huoleton kuin Dortmundissa. Mutta siinä oli kyse myös joukkueen yleisestä tilanteesta. Kun Sancho oli kunnossa, pelasi hän alaisuudessani todella hyvin.

– Tällä kaudella hän ei enää saanut mahdollisuutta Manchester Unitedissa. Nyt hänen on saatava pelirytmistä kiinni ja päästävä huippukuntoon Dortmundissa. Sanchon näkökulmasta katsottuna tämä siirto oli täysin oikea ratkaisu.