Nottingham Forestin päävalmentaja Nuno Espírito Santo sanoo, että hänen pelaajiensa ei kannata keskittyä joukkuetta uhkaavaan pisterangaistukseen.

Valioliiga kertoi maanantaina, että se syyttää Forestia ja Evertonia kannattavuus- ja kestävyyssääntöjensä (PSR) rikkomisesta.

Sarjan taloussäännöissä lukee, että seurat saavat tehdä kolmen vuoden syklin aikana enintään 105 miljoonaa puntaa tappiota tai 35 miljoonaa puntaa kaudessa. Athleticin mukaan Forestin sallitut tappiot ovat 105 miljoonan punnan rajaa pienemmät, koska se pelasi osan arviointijaksosta alemmalla sarjaportaalla.

Evertonin ja Forestin tapaukset on siirretty riippumattoman komission käsiteltäväksi. Jos komissio katsoo seurojen rikkoneen sääntöjä, niitä uhkaa sakko tai pistevähennys.

Viime marraskuussa Evertonilta vähennettiin jo kymmenen pistettä, koska seuran katsottiin tehneen sallittua enemmän tappiota kauteen 2021-22 päättyneellä jaksolla. Everton on tehnyt pisterangaistuksesta valituksen.

Nottingham Forest kommentoi maanantaina lyhyesti tiedotteessaan, että ”seura aikoo jatkaa täyttä yhteistyötä Valioliigan kanssa tässä asiassa ja luottaa nopeaan ja oikeudenmukaiseen ratkaisuun”.

Nunon mukaan pelaajien ei kannata pohtia mahdollista rangaistusta, vaan keskittyä työhönsä.

– Me tiedämme, että pelaajat tietävät tilanteen, mutta sanon heille saman asian, jonka sanon teille – unohdetaan se ja keskitytään työhömme, kommentoi Nuno tiistaina Athleticin mukaan.

– Olemme kaikki seuran sisällä huolissamme, mutta valmentajana minun ei tarvitse miettiä tai käsitellä tätä asiaa. Tehtäväni on selkeä, se on joukkueen valmistelu, ja siihen me keskitymme.

– Kaikki keskustelumme ja palaverimme ovat yksityisiä. Ymmärrän, että tämä on uutinen, mutta samalla se ei kuulu minulle. Minun on keskityttävä [työhöni], minun on odotettava, että päätös tulee, ja kun se tulee, käsittelemme asian.

Nunolta kysyttiin, oliko hän tietoinen tilanteesta, kun hänet nimitettiin Forestin päävalmentajaksi neljä viikkoa sitten.

– Tiesimme niistä (säännöistä) siitä lähtien, kun olen ollut Valioliigassa. Tiesimme, että säännöt ovat nämä. Kaikki Valioliigan seurat ovat seuranneet tilannetta tarkasti, eikä Forest ole poikkeus.

BBC Sport

@BBCSport
"My job is clear, to prepare the team."

Nuno Espirito Santo has spoken on Nottingham Forest's charges.

#BBCFootball

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!