Liverpoolin manageri Jürgen Klopp uskoo, että joukkueen ex-kapteenia Jordan Hendersonia on kritisoitu epäoikeudenmukaisesti.

Henderson, 33, jätti viime kesänä Liverpoolin 12 vuoden jälkeen ja suuntasi Steven Gerrardin luotsaamaan Al-Ettifaqiin.

Englannin maajoukkuepelaaja sai runsaasti kritiikkiä siirrostaan Saudi-Arabiaan etenkin siksi, että hänet on aiemmin tunnettu seksuaalivähemmistöjen isona tukijana, mutta sitten hän siirtyi maahan, jossa homoseksuaalisuus on lailla kielletty. Käytännössä Hendersonia syytettiin siitä, että hän hylkäsi arvonsa rahakkaan sopimuksen takia.

Henderson solmi Al-Ettifaqin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, mutta diili purettiinkin jo tällä viikolla, ja hän siirtyi Hollantiin Ajaxin riveihin. Lehtitietojen mukaan Hendersonilla oli perheensä kanssa vaikeuksia sopeutua Lähi-itään.

Klopp toivoo, että hänen entinen suojattinsa nauttii ajastaan Amsterdamissa.

– En ole vielä puhunut hänen kanssaan, mutta olen iloinen hänen puolestaan, koska näyttää siltä, että hän on onnellinen, ja se on minulle tärkeintä, sanoi Klopp Athleticin mukaan.

– Ihmiset ovat todella kriittisiä Hendoa ja siirtoa kohtaan, ensin sinne ja nyt takaisin. En tiedä, miten me kehtaamme aina tuomita näitä asioita.

– Meillä on yksi elämä ja meidän on tehtävä päätöksiä. Joskus päätöksemme ovat aluksi täydellisiä ja joskus ne tuntuvat erilaiselta sen jälkeen.

– Puhuin hänen kanssaan ja 99 prosenttia siitä, mitä siellä (Saudi-Arabiassa) tapahtui jalkapallomielessä, oli täysin kunnossa. Se oli alku jollekin, jossa on paljon kehitettävää tulevaisuudessa. Hän ei koskaan ollut kriittinen.

– Mutta sitten hän ajatteli, että on parempi hänelle ja perheelle palata Eurooppaan, ja nyt hän on Ajaxissa – sensaatiomaisessa seurassa, jolla on vaikea hetki meneillään.

Jordan Henderson

@JHenderson
Amsterdam! So happy to be here. Can't wait to see you all soon ❌❌❌ @AFCAjax

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!